Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)KAHRAMANMARAŞ´ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında, yangın söndürme uçağı düştü. Türkiye´nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya´dan kiraladığı Beriev 200 tipi uçakta 3´ü Türk, 5´i Rus, 8 mürettebatın olduğu bildirildi. Kazanın ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

        Onikişubat ilçesinin kırsal Ilıca Mahallesi yakınlarındaki Almalı mevkisinde saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Yükselen dumanı gören mahalleli, ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye 100 orman işçisi ile 10 arazöz, 1 uçak ve 2 helikopter sevk edildi. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etti.

        ENGİZEK DAĞI'NA DÜŞTÜ

        Müdahale sırasında Türkiye´nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya´dan kiraladığı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı, saat 14.30 sıralarında Engizek Dağı yamacına düştü. Adana'dan bölgeye sevk edildiği belirtilen, içinde 3´ü Türk, 5´i Rus, 8 mürettebatın bulunduğu uçağın düştüğü bölgeye, arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

        BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanlığı da kazayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Kahramanmaraş´taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana´dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik´ten bir helikopter ile Konya´dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" denildi.

        UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

        Beriev Be-200, Altair Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağıdır. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmıştır. Uçak, saatte 150-190 kilometre hızla 14 saniyede doldurduğu 12 ton suyu taşıyabilme kapasitesine sahip.DHA-Genel Türkiye-Kahramanmaraş Ömer KOÇ

        2021-08-14 16:44:34

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler