Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahramanmaraş’ta kadınlar bir araya gelerek kış öncesi ekmek yapımına başladı.

        Göksun ilçesinde kışın sert geçmesi nedeniyle sonbaharda kış ekmeği yapımı hızlandı. Mahalle halkı haftanın belirli günleri farklı kişinin imece usulü yufka ekmeğini yaparak kışa hazırlanıyor. Kadınlar burada hem komşuluk ilişkilerini güçlendirirken hem de geleneğin yeni nesillere aktarılmasını sağlıyor.

        Ekmek yapan kadınlardan Dudu Vayvay, “Yaklaşan kış aylarına hazırlığımız başladı. Bunlardan biri olan yufka ekmeğimizi yapıyoruz. Mahallenin kadınları toplanır imece usulü birbirimize yardım ederek ekmeğimizi yaparız. Kış gelmeden bütün mahalleli birbirine yardım ederek ekmeğini yapar. Hem kadınlar arasında komşular arasında dayanışmanın ve beraberliğin en güzel örneğidir. Sıraya koyarız, her gün bir kişinin ekmeğini yaparız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler