Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem “Kanlı örgütlerin her biri destek gördükleri başkentler için de büyük bir tehlikedir”

        Asya Polis Teşkilatı (Asiapol) kurucusu ve Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Talat Enveroviç Çetin ile TBMM 26. dönem Çorum Milletvekili ve Meclis İdari Amiri Salim Uslu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette dünya genelinin gündeminde yukarılara çıkan terör meselesi ve Rusya’da yaşayan Türk ve Müslüman kökenli halk konuları öne çıktı.

        “ÇİĞNENEN EVRENSEL HUKUK BÜTÜN İNSANLIĞIN VİCDANINI KANATIYOR"

        Dünyanın birçok bölgesinde yaşanan insanlık dramlarına dikkat çeken Topçu “Afrika’da, Ortadoğu’da, Yemen’de, Uygur Özerk Bölgesi’nde, Srebrenitsa’da, Karabağ’da, Myanmar ve Venezuela'da yaşanalar, dökülen kanlar, gasp edilen en tabii insan hakları, soy kırımlar ve çiğnenen evrensel hukuk bütün insanlığın vicdanını kanatmaktadır ve büyük bir insanlık sorunu haline gelmiştir” dedi.

        “BAŞTA BM VE BMGK OLMAK ÜZERE HERKES BARIŞ İÇİN GEREĞİNİ YAPMALI"

        Topçu sözlerine şöyle devam etti:“Savaşlardan ve terörden mağdur olan, zarar gören bütün insanlığın yanında çevre ve doğa da zarar görmektedir. İnsanlık ve doğa için barışın, refah ve güvenliğin hakim olduğu bir dünyaya kavuşmamızda başta BM ve BMGK olmak üzere, her ülke ve her insana acil görevler düşmektedir.”​

        “DİNDAŞ VE SOYDAŞLARIMIZ RUSYA'NIN BİRLİĞİNE VE DİRLİĞİNE KATKI SUNARAK YAŞAMAKTADIRLAR"

        “Bugün Rusya’da, toplam nüfusun yüzde onundan fazla bir oranda dindaş ve soydaşlarımız Rusya vatandaşı olarak Rusya’nın birliğine ve dirliğine katkı sunarak yaşamaktadırlar. Bu durum Rusya ve Türkiye ilişkileri için de çok önemlidir. İki ülke halklarının ortak istek ve arzusu ve iki ülke başkanlarının da yüksek siyasi öngörüleri ile Rusya Türkiye ilişkileri her açıdan yükselerek devam ediyor. Ekonomik ve ticari ilişkiler iki ülke ilişkilerinde çok önemli yer tutmaktadır. Rusya Türkiye için çok önemli dış ticari ortaklarından birisidir. İki ülke arasındaki karşılıklı 10’ar milyar doları aşkın yatırımların yanında enerji ve turizm alanındaki ticari ilişkilerimiz her iki ülkenin de istihdamına ve refahına önemli katkılar sağlamakta. Rusya-Türkiye ilişkilerinin iyi düzeyde olması iki ülke ve bölgenin yanı sıra dünyanın da güvenliğine, refahına ve barışına önemli katkıları olacaktır.”

        ENVEROVİÇ ÇETİN: “RUS TURİST SAYISININ YÜZDE 200 ARTACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR"

        Türkiye ve Rusya’nın tarih ve coğrafya itibariyle ortak paydaları olan iki ülke olduğunu belirten Çetin “Türk-Rus ilişkilerinde özellikle iki devlet başkanının 2023 yılında ortak ticaretin 100 milyar dolara çıkması hedefinin gerçekleşmesi yolunda Sayın Yalçın Topçu ile görüş alış-verişinde bulunduk. Kendisine şükranlarımı sunuyorum” dedi. İki ülkenin turizm ilişkilerine değinen Çetin “şu anda Türkiye Rusya’dan her yıl yaklaşık 6 milyon turist kabul etmektedir. Türkiye’nin Rusya için başlattığı pasaportsuz seyahat sayesinde bu sayının 15 milyonlara çıkması muhtemeldir. Çünkü Rus nüfusunda ciddi oranda dış pasaport sahibi olmayan vatandaşlar vardır. Bu sayede Türkiye’nin ağırlayacağı Rus turist sayısının yüzde 200 artacağı öngörülüyor” diye belirtti.

        USLU: "TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİN DÜNYA BARIŞINA DOĞRUDAN KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"

        Salim Uslu ise dünya barışının çok önemli olduğu bir evreden geçildiğini belirterek “gelişmekte olan Türkiye-Rusya ilişkilerinin dünya barışına doğrudan katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle ABD’nin bir ülkeyi, bir bölgeyi, bir kıtayı ve dünya barışını tehdit ettiği bir dönemde Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok daha gelişmiş olması barış için çok önemli diye düşünüyorum. Sayın bakanımıza da bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum”dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ