Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük’te yaşları 4 ile 12 arasında değişen 4 kız çocuğu kendi yaptıkları bileklikleri satarak, elde ettikleri geliri sokak hayvanları için harcıyor.

        Karabük 200 Evler Mahallesi'nde yaşları 4 ile 12 arasında değişen Binnur Atalı, Mahinur Atalı, Melis Öz ve Sude Kahraman isimli minik hayvanseverler evlerinin önünde kendi imkanlarıyla yaptıkları bileklikleri satarak, elde ettikleri gelirle sokakta yaşayan hayvanlara su ve süt alarak vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyorlar. Yaz aylarında meydana gelen bunaltıcı sıcaklıklardan dolayı sokak hayvanlarına yardım etmek istediklerini belirten minikler diğer insanların da evlerinin önlerine su ve süt bırakmalarını istediler.

        Kendileri küçük yürekleri büyük kız çocuklarının sokak hayvanları için yaptıkları proje vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

        Küçük hayvansever Binnur Atalı, diğer insanların da kendileri gibi duyarlı olmasını istediklerini belirterek, sıcak havalarda hayvanlara su ve süt vermelerini istedi.

        “Yazıyı görünce almak istiyorlar”

        Hayvanları beslemek için yaptıkları bileklikleri satarak elde ettikleri gelirle hayvanlara su ve süt aldıklarını belirten Melis Öz, “Tezgahı dün açtık. İlk gün güzeldi. Günde 35 TL kazanıyoruz. Onunla hayvanlara süt aldık. İnsanlar aslında bunları almak istemiyorlar fakat yazıyı gördüklerinde alıyorlar. Bu fikir hepimizden ortak çıktı. Zaten bilezik yapmayı seviyorduk. Bunla da hayvanları sevdiğimiz için böyle bir karar çıktı” dedi.

        Sude Kahraman ise, “Destek bekliyoruz. Bir isteğimiz var. Her mahalle başı güzel, kalıcı kaplarla dolu mamalar konulmasını isteriz ve insanların bizi desteklemesini istiyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler