Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Karabük, koronavirüs vaka oranında ilk sıraya yerleşirken Şırnak ise vaka sayısı en düşük il oldu

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 16-22 Ekim için 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları tablosunda Karabük, 552,92'lik oran ile birinci oldu.

         3. doz BioNTech aşısı ne zaman yapılacak? Bakan Koca'dan açıklama
        3. doz BioNTech aşısı ne zaman yapılacak? Bakan Koca'dan açıklama Haberi Görüntüle

        Karabük´teki vaka oranında artışın devam etmesi, kentte yaşayanları endişelendirdi. Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü halkın tedbirlere uyması ve aşı yaptırma konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Aşılanmada yüzde 73,6 ile sarı renkli kategoride bulunan kentte kurulan mobil aşılama birimleri ile aşı uygulamaları yapılıyor.

        Kışın vakaların arttığını ve vatandaşların maskesiz olduğunu ifade eden Karabüklü Ramazan Çiğdem, `´İnsanlar kendilerini korumuyorlar, maskesini takmıyorlar, bir sorumsuzluk var. 2 defa aşı oldum ben. Hijyen, temizlik çok önemli bunlara dikkat edersek bu virüs azalır. Kışın daha çok artıyor. Şu hale bakın kaç kişi maskesiz geziyor" dedi.

        Daha önce koronavirüs yakalandığını ve iki doz aşısını yaptırmasına rağmen çift kaç maske ile gezdiğini belirten vatandaş Uğur Yeğenoğlu da "Kendi sağlığımı ve diğer insanların sağlığını düşündüğüm için çift maskeyle dolaşıyorum. Dikkatsizlik, vurdumduymazlık, umursamazlık, insanın kendisini ve diğer insanları sevmemesi, başka bir şey değil" diye konuştu.

        ŞIRNAKLILAR SEVİNÇLE KARŞILADI

        Bakanı Fahrettin Koca´nın, açıkladığı haftalık koronavirüs tablosunda Şırnak nüfusa oranla 100 bin kişide 20,64 olan vaka sayısı ise en az il oldu. Şırnaklılar sevinçle karşıladıkları bu tabloyu sağlık ekiplerinin özellikle aşılamadaki özverili çalışması ve vatandaşların kurallara uymadaki özenine bağlıyor.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16-22 Ekim tarihli illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Tabloda, geçmişte uzun süre vaka sayısında en düşük il olmayı başaran Şırnak, her 100 bin kişide 20,64 ile en az vakanın görüldüğü kent oldu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 18 yaş üstü vatandaşların iki doz aşılama oranında yüzde 65.9´a ulaşarak sarı kategoriye geçen Şırnak´ta aşılama oranının artırılması için aşı seferberliği başlatılırken, aşılama oranın artması ile birlikte vaka sayılarında ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. 250'den fazla mobil ekip ve 30'dan fazla aşılama noktası ile çalışmaların yürütüldüğü Şırnak´ta ekipler, ev ev dolaşarak vatandaşları aşılıyor. Şırnaklılar bu açıklanan tabloda kentin en düşük vaka oranına sahip olmasını sağlık personellerinin bu özverili çalışmasına ve vatandaşların kurallara uymasına bağlıyor.

        Şırnaklı İhsan Gören, koronavirüsün dünyanın başına bela olmuş büyük bir musibet olduğunu belirterek, "Şırnak geçmişte de kendisini en iyi koruyabilen, haritada mavilik rengini uzun süre devam ettiren bir konuma sahip. Tabi Şırnak´ın bu durumda olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi sağlık personellerinin iyi çalışması. Bunu kabul etmek lazım. Valimiz, belediye başkanımız bu konuda büyük çabalar sarf etti. Aşılamanın da çok büyük bir etkisinin olduğuna inanıyorum. Şırnak´ta aşılamaya yönelik büyük bir duyarlılık gösterildi. Aşılananların oranı her geçen gün biraz daha yükseliyor. Şırnaklılar temizlik, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek bu seviyeyi yakalayabildiğine inanıyorum. İnşallah bundan sonra da bu konuda duyarlılık gösterirlerse Şırnak´tan bu hastalığı uzaklaştırılabileceğine inanıyoruz. Belediye´nin çalışmaları güzeldi. Sokaklar temizlendi. Caddeler mümkün olabildiğince temiz tutulmaya çalışıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ