Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kokuya dayanamadılar! Korkunç manzarayla karşılaştılar

        Karabük'ten geçen Araç Çayı'nda çok sayıda balık, ölü olarak karaya vurdu. Vatandaşların ihbarı üzerine İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatarak, sudan ve ölü balıklardan numune aldı.

        İHA'nın haberine göre, Karabük’ten geçen Araç Çayı'nda vatandaşlar onlarca balığın karaya vurduğunu görünce durumu yetkililere bildirdi. Çayda irili ufaklı yüzlerce balık karaya vururken, vatandaşların ihbarı üzerine İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatarak, sudan ve ölü balıklardan numune aldı.

        Safranbolu ilçesine bağlı Botanbükü köyü mevkiinde KYK’da kalan öğrenciler çayda yoğun bir pis kokunun olduğunu, kokuya dayanamadıklarını ve bunun ardından Araç Çayı'nda irili ufaklı onlarca balığın ölü olarak karaya vurduğunu söyledi.

        Öte yandan balıkların karaya vurduğunu gören öğrenciler buldukları kovaya koydukları balıkları yaşatmaya çalıştılar.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, yaşanan olay üzerinden yaptığı açıklamada balık ölümlerine, suyun debisinin aşırı yağıştan dolayı aniden yükselmesi neticesinde oluşan çamurdan dolayı sudaki oksijen değerinin düşmesi sonucu meydana geldiğini ifade etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ