Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karan isminin anlamı nedir? Karan ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Karan isminin analizi

        Nadir duyulan isimlerden biri de Karan ismidir. Modern isimler arasında yer alan Karan ismi, erkek çocukları için kullanılan bir isimdir. Bu ismi çocuklarına koymayı düşünen ebeveynler tarafından ismin anlamı merak edilmektedir. Karan isminin anlamı, Karan ne demek, Karan Kuran’da geçiyor mu, Karan isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Karan İsminin Anlamı

        Anne ve baba adayları isim seçme konusunda kimi zaman kararsız kalabiliyor. Bu sebeple de genellikle yakın çevreden ya da arama motoru üzerinden yardım almaktadır. Seçilecek ismin kulağa hoş gelmesi, telaffuzu kolay olması, anlamı ve kökeni dikkat edilen detaylardır. Kimi ebeveynler ise ismin modern olmasına dikkat etmektedir. İsim seçme konusu her ne kadar ebeveynin tercihine kalsa da seçilecek ismin karakterle bir bütün olduğu da düşünülmektedir. Bu sebeple ebeveynler isim hakkında tam anlamıyla bir bilgi sahibi olmak istemektedir. Karan ismi de nadir koyulan isimlerden biri olduğundan dolayı anlamı pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Bu ismin birden fazla anlama sahip olduğunu söyleyebiliriz. TDK’da yer alan bilgilere göre, Karan isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Temiz, masum, katkısız.
        • Sözünün eri, yiğit.
        • Kahraman, yürekli.
        • Karanlık.

        Karan Ne Demek?

        Ebeveynler bir isim belirlemeden önce o isim hakkında detaylı bir araştırma yaparlar. Koyulacak ismin negatif özellikler yansıtmaması istenir. Pozitif anlamlara sahip olan isim arayışına yönelirler. İsimlerin tek bir anlamı olabildiği gibi genellikle birden fazla anlamı olabilmektedir. Anne ve baba adayları isimlerin diğer anlamlarının da olumlu özelliklere sahip olmasını tercih ederler. Karan ismi özellikle son yıllarda kullanılmaya başlanan isimlerden biridir. Modern bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Bu isim birden fazla anlama sahiptir. Temiz, masum, katıksız anlamlarının yanı sıra sözünün eri, yiğit, kahraman, yürekli ve karanlık anlamlarına da sahiptir.

        Karan Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynlerin tatlı telaşlarından biri de isim bulma konusudur. Koyulacak ismin anlamı ve kökeni üzerinde durulur. Kimi ebeveynler Türkçe kökenli isimler tercih ederken kimileri Farsça ya da Arapça kökenli isimlere yönelir. Bazı ebeveynler koyulacak ismin kutsal kitabımızda geçmesine dikkat etmektedir. Bu sebeple de özellikle internet üzerinden ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğini araştırmaktadır. Karan ismi Türkçe kökenlidir ve Kuran’ı Kerim’de yer almamaktadır ancak bu ismi koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla Karan ismini çocuğunuza koyabilirsiniz.

        REKLAM

        Karan İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizleri son dönemlerde üzerinde durulan konulardan biridir. Öyle ki pek çok ebeveyn isim analizlerinden hareketle yeni doğacak çocuğuna isim koymaktadır. İsim analizi bize bireyin karakteri ve kişilik analizleri hakkında bilgi verir. Bireyin maddi ve manevi özellikleri hakkındaki bilgiyi isim analizleriyle elde edebiliriz. Karan ismini koymayı düşünen çiftler de bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Karan ismine sahip olan kimseler hassas oldukları kadar cesurdurlar. Yardımsever ve özverili kişiler olduklarını söylemek mümkündür. Sıcakkanlılığıyla ön plana çıkarlar. Planlı çalışmaları sayesinde kariyerlerinde hızlı bir yükseliş yakalayabilirler.

        Hayatların her aşamasında düzen ve plan bulunur. Çıkar ilişkilerinden hoşlanmazlar; insanlara karşı sevgi doludurlar. Öncelikleri insanların mutlu ve hoşnut olmasıdır. Genelde dürüstlerdir ve karşısındaki insanlardan da aynı şekilde dürüstlük beklerler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ