Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karı-koca kılığında sahte pasaport ürettiler! - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul’un Fatih ilçesinde sahte pasaport ve kimlik düzenleyen yabancı uyruklu 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

        İHA'nın haberine göre, adreste yapılan aramada çok sayıda sahte pasaport ve pasaport basımında kullanılan malzeme ile evraklar bulunurken, gözaltına alınan zanlıların karı-koca kılığında ev kiralayarak bu işi yaptıkları ortaya çıktı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir evde sahte pasaport ve kimlik düzenlendiğini istihbaratını aldı. Eve girip çıkanları takibe alan emniyet ekipleri tarafından 1 Kasım’da düzenlenen operasyonda Fas uyruklu R.B. ile Irak kökenli M.K.I.A.B adlı yabanı uyruklu 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

        REKLAM

        EVİ SAHTE PASAPORT ATÖLYESİNE ÇEVİRMİŞLER

        Adreste yapılan aramalarda sahte gri ve hizmet pasaportu, pasaport kapakları, pasaport yapımında kullanılan farklı renklerde boyalar, farklı ülkelere ait 17 mühür, pasaport yapımında kullanılan 4 numaratör, bir havayoluna ait 7 boş uçuş kartı, farklı ülkelere ait hologram ve filigranlar, değişik ülkelere ait boş kimlik kartlarının yanı sıra çok sayıda malzeme ele geçirildi. Aynı evde, suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 550 avro ve 3 bin 200 lira paraya da el konuldu.

        Yapılan araştırmalarda şüphelilerin kendilerini evli gibi göstererek evi kiraladıkları, dikkat çekmemek için sahte pasaport ve kimlik atölyesi haline getirdikleri evi sadece akşam saatlerinde kullandıkları anlaşıldı. Farklı bir adreste ikamet ettikleri tespit edilen şüphelilerin, yüksek ücret karşılığında “müşteri” olarak gelen kişilere sahte pasaport ve kimlik ürettikleri belirlendi. Yakalanan şüphelilerden Irak uyruklu M.K.I.A.B.’nın, müşterilere referansla gelmeleri halinde onlara sahte pasaport ya da sahte kimlik ayarladığı ve diğer sahtecilik yöntemlerinden farklı yöntemler ve kimyasal malzemeler kullandığı tespit edildi.

        REKLAM

        IRAKLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, FASLI ŞÜPHELİ SERBEST

        Çoğunlukla sıfırdan sahte pasaport yerine ülkeye daha önce legal yollarla girmiş olan farklı uyrukta kişilerin pasaportlarını para karşılığı temin eden şüphelilerin, müşterilerinin fotoğraf ve kimlik bilgilerini özel tekniklerle pasaporta işledikleri de belirlendi. Ardından kullanılmış ancak geçerli olan pasaportların yeni sahibine verildiği tespit edildi. Yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Sevk edilen şüphelilerden Fas uyruklu R.B. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, M.K.I.A.B. adlı Iraklı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ