Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars Valisi Türker Öksüz, vatandaşlarla bir araya geldi.

        Fayton Pazarı mevkiinde bir kıraathanede vatandaşlarla buluşan Vali Öksüz, vatandaşların sorularını cevapladı. Vatandaşlarla birlikte çay içen Öksüz, başta alınmayan çöpler olmak üzere birçok konuda vatandaşlara yardımcı olacaklarını belirtti.

        Vatandaşların şehirde yaşadıkları çöp sorununa yanıt veren Vali Öksüz, “Kars’taki sorunlarla ilgilenmemiz gerekiyor, çünkü sorumlu makamlarda oturuyoruz. Biz de Belediye Başkanımızla zaman zaman görüşüyoruz, bu tür sorunlar başta olmak üzere belediye hizmetlerindeki bazı sıkıntıları aktarıyoruz. Bunu da aktarırız. Takipçisi olacağız. Merak etmeyin. Başka mahallelerde de oluyor bu tür sorunlar onlarla da ilgileniyoruz” dedi.

        Kalenin çevresindeki çalışma ile ilgili de açıklama yapan Vali Öksüz, “Ben geldiğimden beri burada bir çalışma yapılarak projelendirmeleri için bir talimat verdim. Son aşamaya geldi. Kalenin çevresini biz daha yaşayabilen, tarihi kültürel dokuya uygun, bazı ihtiyaçları da karşılayan bir yer haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu siz geçmişte ifade ettiğiniz gibi Osmanlı evi şeklinde olmayacak. Ama daha başka bazı planlarımız var. Amacımız oraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz ve Kars’ta yaşayan halkımız gidip orada gezebileceği, orada vaktini geçirebileceği, alışveriş yapabileceği bir mekan haline getirmek istiyoruz. Amacımız orada evden ziyade tarihi bazı binalar var, konaklar var onları restore etmek, bir yanda da belki bedesten tarzı bir yapılanma yapmayı, ortaya çıkarmayı düşünüyoruz. Yöresel ürünlerin de satıldığı, kafe bölümü olan, çay bölümü olan mekan haine getirelim, Kaleyi daha rahat çıkışı yapılabilen bir hale getirelim, yolları daha rehabilite edelim, daha yeşillendirelim, aydınlatalım ve Kars Çayının kenarını da yapabilirsek bir miktar da oraları rehabilite edelim, turizme kazandıralım. Projemizi son aşamaya getirdik. İnşallah kısa süre bir içerisinde daha somut bir hale gelir sizinle de paylaşırız” diye konuştu.

        Vali Türker Öksüz’ün vatandaşlarla buluşma programında Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Emniyet Müdür Yardımcıları ile emniyetin çeşitli birim sorumluları da hazır bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler