Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars’ta, TCDD tarafında demiryolu hattında ilaçlama ve çalışması yapılacak.

        Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Sivas, Kayseri, Erzincan, Erzurum ve Kars il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 0227 Mayıs 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır” denildi.

        İnsan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmalarına dikkat çekilen açıklamada, “Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından; Demiryolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları gerekiyor” ifadesine yer verildi.

        Kars Valiliği’nden yapılan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “22 Mayıs 2019 Erzurum ve Kars il sınırları içerisindeki KöprüköyTopdağ arası hat kesimi ve istasyon sahaları. 2327 Mayıs 2019 Kars il sınırları içerisindeki TopdağSelimKarsAkyaka arası hat kesimleri ve istasyon sahalarında ilaçlama yapılacaktır.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler