Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bedir ALTUNOK / KARS (DHA) SON 30 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Kars´ta gece donan Kars Çayı gündüz çözülüyor. Bir günde iki mevsimin yaşandığı kentte, mevsimsel değişim vatandaşları şaşırtıyor.

        Kars'ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, gece-gündüz arasında önemli sıcaklık farkı yaşanıyor. Gündüz 10 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı, gece sıfırın altında 5'e kadar düşüyor. Düşen sıcaklık sebebiyle yüzeyi buz tutan Kars Çayı, gündüz güneşin çıkmasıyla eriyor. 

        Bu sene aralık ayında yaşananlara hiç şahit olmadığını belirten memur emeklisi Zeki Akça, "60 senedir Kars´tayım. Bu sene bu kuraklık, karın az yağışı veya yağmayışı şehrimiz için de ülkemiz için de kötü bir gelişmedir. Eski kışlar eski karlar hemen hemen yok gibi. Eskiden bu mevsimde buralarda kardan yürümek bile imkansızdı. En az 20-30 santim kar olurdu şimdi ise kar bile yok. Şimdi soğuk bile yok. Eski soğuklarla şimdiki soğuklar hiç mukayese edilir mi ?" diye konuştu. 

        DHA-Genel Türkiye-Kars / Merkez Bedir ALTUNOK

        2020-12-20 11:36:29

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler