Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kartal'da evinde öldürülen mühendisin katil zanlısına 34 yıl hapis istemi

        Kartal'de evinde bıçaklanarak öldürülen mühendis Volkan Karadeli'nin katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan şüpheli M.A. hakkında 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        İHA'nın haberine göre, Kartal'da evinde bıçaklanarak öldürülen 36 yaşındaki mühendis Volkan Karadeli'nin katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan şüpheli M.A. hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "konutta veya eklentilerinde yağma" suçlarından 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, GSM şirketinde mühendis olarak çalışan Volkan Karadeli'nin 3 Mart'ta Kartal'daki evinde öldürülmüş halde bulunduğu ve yapılan incelemede Karadeli'nin evinin dağınık olmadığı, kapı kilitlerinin zorlanmadığının belirlendiği aktarıldı.

        SUÇUNU KABUL ETTİ

        Şüphelinin kamera kayıtlarından tespit edildiğinin belirtildiği iddianamede, yakalanan şüpheli M.A'nın 15-18 yaş grubunda çocuk olduğu anlatıldı. İddianamede, sanığın ifadesinde ise eylemi tasarlayarak işlemediğini, ani gelişen bir olay olduğunu ve adam öldürme suçunu kabul ettiğini söylediği aktarılarak, Karadeli'nin vücudunda otopsi raporuna göre 29 adet delici ve kesici alet yaralanmasının tespit edildiği belirtildi.

        Şüpheli M.A'nın Volkan Karadeli'yi birden fazla darbe ile yaralamak suretiyle tasarlayarak öldürdüğünün aktarıldığı iddianamede, şüpheli M.A'nın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla, "konutta veya eklentilerinde yağma" suçundan 6 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, gönderildiği mahkeme tarafından kabul edildi. Şüpheli M.A'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        GSM şirketinde mühendis olarak çalışan Volkan Karadeli'ye, telefonla ulaşamayan iş arkadaşlarının ihbarıyla eve giren ekipler, Karadeli'nin cesedini bulmuştu. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelinin kimliğini tespit etmiş ve düzenlenen operasyonla M.A.'yı gözaltına almıştı. Şüpheli M.A, çıkarıldığı mahkemece, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ