Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Kasımpaşa Galatasaray MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Kasımpaşa GS maçında Feghouli'nin gecesi! - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 yendi. Feghouli'nin (28', 53', 68') hat-trick yaptığı gecede, Galatasaray'ın diğer golünü 22. dakikada Belhanda kaydetti.42 puana yükselen sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yolunda hata yapmadı.Kasımpaşa'nın golünü ise 14. dakikada frikikten Trezeguet attı.Mustafa Denizli yönetimindeki Kasımpaşa 29 puanda kaldı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        KIRMIZI KART TARTIŞMASI

        Mücadelenin 5. dakikada tartışma yaratan bir pozisyon yaşadı. Galatasaraylı Mbaye Diagne, eski takım arkadaşı Ben Youssef'in yüzüne sert bir müdahalede bulundu. Tecrübeli savunmacının bu müdahale sonrası burnu kanarken kenara gelip tedavi yaptırdı. Hakem Ali Palabıyık, pozisyon sonrası faul ya da kart vermezken VAR odasından da uyarı gelmemesi dikkat çekti.

        PAŞA TEHLİKELİ GELDİ

        9. dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. Trezeguet'nin ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan İlhan Depe'nin yakın mesafeden şutunda açıyı daraltan kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        TREZEGUET'DEN HARİKA GOL

        14. dakikada Kasımpaşa mücadelede 1-0 öne geçti... Ceza yayının içinden serbest atış kullanan Trezeguet, şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 17. dakikada ise sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Trezeguet'nin ceza sahasına girmeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

        BELHANDA SKORU EŞİTLEDİ

        22. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Selçuk'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Koita'nın kafayla uzaklaştırmak istediği topu ceza yayı önünde Belhanda kontrol etti. Bu oyuncunun topu düzelttikten sonra yerden çektiği sert şutta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

        REKLAM

        FEGHOULİ SKORU 2-1 YAPTI

        28. dakikada Galatasaray öne geçti. Belhanda'nın sol çaprazdan yaptığı ortada Feghouli kale sahasında buluştuğu topu bekletmeden kaleci Scuffet'in bacaklarının arasından filelere yolladı: 1-2.

        GALATASARAY FARKI 2'YE ÇIKARDI

        Galatasaray, 53. dakikada Sofiane Feghouli'nin attığı golle skoru 3-1 yaptı. Donk'un pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Sofiane Feghouli, ileri çıkan kaleci Simone Scuffet'in üzerinden yaptığı aşırtma vuruşla topu Kasımpaşa ağları ile buluşturdu.

        FEGHOULİ HAT-TRİCK YAPTI

        68. dakikada Galatasaray, yine Sofiane Feghouli'nin attığı golle farkı 3'e çıkardı. Onyekuru'nun pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sofiane Feghouli'nin çektiği şut kaleci Simone Scuffet'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

        REKLAM

        Kasımpaşa: 1 - Galatasaray: 4

        Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

        Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Cevdet Kömürcüoğlu

        Kasımpaşa: Scuffet, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Veigneau (Dk. 58 Özgür Çek), Sadiku, Pavelka, Koita, Khalili (Dk. 87 Tarkan Serbest), İlhan Depe (Dk. 58 Heintz), Trezeguet

        Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 46 Mariano), Marcao, Luyindama, Emre Taşdemir (Dk. 61 Ömer Bayram), Selçuk İnan, Donk, Feghouli, Belhanda (Dk. 80 Mitroglou), Onyekuru, Diagne

        Goller: Dk. 14 Trezeguet (Kasımpaşa), Dk. 22 Belhanda, Dk. 28, 53 ve 68 Feghouli (Galatasaray)

        Sarı kartlar: Dk. 12 Linnes, Dk. 40 Onyekuru, Dk. 54 Emre Taşdemir, Dk. 80 Luyindama, Dk. 88 Diagne (Galatasaray), Dk. 58 Pavelka, Dk. 78 Sadiku, Dk. 81 Khalili (Kasımpaşa)

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımın, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Portekiz'in Benfica ekibine 2-1 yenildiği maçın ilk 11'inde görev alan oyunculardan Yuto Nagatomo ve Fernando Reges Kasımpaşa müsabakasının kadrosunda yer almazken, Badou Ndiaye'yi ise yedek bırakıldı.

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesinde yaptığı açıklamada Nagatomo'nun rahatsızlığı, Fernando'nun da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığını bildirdi.

        Kasımpaşa maçında bu futbolcuların yerine Emre Taşdemir, Ryan Donk ve Selçuk İnan forma giydi. Galatasaray, maça Fernando Muslera, Martin Linnes, Marcao, Christian Luyindama, Emre Taşdemir, Selçuk İnan, Ryan Donk, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne ile başladı.

        REKLAM

        Sarı-kırmızılıların yedeklerinde ise Ndiaye'nin yanı sıra İsmail Çipe, Mariano Filho, Ahmet Çalık, Sinan Gümüş, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Yunus Akgün bulundu.

        NDİAYE YEDEKLERDE

        Galatasaray'da Badou Ndiaye, Benfica maçındaki etkisiz performansı nedeniyle Kasımpaşa maçında yedek kaldı. Teknik direktör Fatih Terim, Benfica maçından sonra, orta sahada görev alan Ndiaye ve Fernando'nun performansını eleştirmişti. Tecrübeli teknik adam, Ndiaye ile sakatlığı olan Fernando'nun yerine Kasımpaşa karşısında orta sahada Donk ve Selçuk İnan'a şans verdi.

        EMRE TAŞDEMİR İLK KEZ 11'DE

        Galatasaray'ın transferlerinden Emre Taşdemir, sarı-kırmızılı takımla ilk kez bir maça 11'de başladı. Devre arasında transfer edilen Emre Taşdemir, daha önce Süper Lig'deki MKE Ankaragücü ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Boluspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

        DİAGNE ESKİ TAKIMINA KARŞI

        Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne, eski takımı Kasımpaşa'ya karşı ilk maçına çıktı.Sarı-kırmızılı takım, Senegalli futbolcuyu devre arasında Kasımpaşa'dan 10 milyon avro bonservis bedeli karşılığında renklerine katmıştı. Diagne, Kasımpaşa'da forma giydiği 34 Süper Lig maçında 32 gol kaydetmişti.

        KHALİLİ 21 MAÇ SONRA SAHADA

        Kasımpaşa'nın Filistin asıllı İsveçli futbolcusu Abdul Rahman Khalili, Süper Lig'de 21 hafta sonra ilk kez forma giydi. Ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor ile yapılan maçta yaşadığı sakatlığın ardından sağ uyluk arka adalesinden operasyon geçiren Khalili, uzun bir aranın ardından Galatasaray mücadelesiyle sahalara döndü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ