Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesinde etkili olan soğuk havada üşüyen ve aç kalan sokak hayvanlarına esnaf sahip çıkıyor. Sokak hayvanları için hazırlamış oldukları kartonları sobanın yanına seren ilçe esnafı kedilerin ısınmalarını sağlıyor.

        Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesinde hava sıcaklığının düşmesi ve yağışların etkili olması sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Yağışlı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına esnaf sahip çıkıyor. Bitkin düşen bir sokak kedisinin altına karton seren esnaf, yaktığı sobanın yanına kediyi getirerek onu ısıttı.

        İlçede ticaret yapan esnaflar, sokakta buldukları kedileri sobanın yanına getirerek ısınmalarını sağladıklarını belirterek, "Sabah işyerimizi açmak için geldiğimizde sokakta üşümüş bir şekilde bu kedileri bulduk. Çok üzüldük, işyerimize aldık ve sahip çıktık. Bölgemizde hava sıcaklığı düştüğü için sokak hayvanları üşüyor. Bu hayvanlara bir şey olmaması için onlara kapılarımızı açmalıyız. Tüm insanlarımızdan sokakta kalan hayvanları evlerine alarak en azında bu zorlu kış şartlarında onlara sahip çıkmalarını istiyorum. Bir hayvanın size ne kadar bir masrafı olabilir. Bunlar da canlı, onlarında yaşamaya hakkı olduğunu unutmayalım. Sokaklarda onları kaderlerine terk etmeyelim, kış şartlarında yiyecek bulmada sıkıntı yaşıyorlar" dediler.

        Sobanın yanındaki karton içerisinde uyuyan kedilerin görüntüsü de keyiflerinin yerinde olduğunu gösteriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler