Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Katarakt nedir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Katarakt'ın çözümü var mı? Katarakt hastalığının ilerlememesi için neler yapılabilir?
        1

        Katarakt dünyada göz ardı edilemeyecek kadar yaygınlaşmış olan bir çeşit görme bozukluğudur. Görme kaybına yol açan bu hastalığın ilerleyen safhalarında neredeyse görüş sıfıra iner. Katarakt hastalığından kurtulmanın bir kaç farklı yolu vardır. Peki, Katarakt nedir ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri...

        2

        KATARAKT NEDİR VE NASIL TEDAVİ EDİLİR?

        Fotoğraf makinesinin lensi lekelendiğinde ya da çizildiğinde fotoğrafın bulanık olması gibi, insan gözünde de katarakt sonucu lens saydamlığını yitirir. Bu durum görüntüyü bulanıklaştırır ve hastalarda görmede bulanıklıklara neden olur. Genellikle yaşlanma ile birlikte insan hayatından en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olan katarakt, gözün önüne perde inmesi olarak da tarif edilebiliyor. Bu perde farklı yaşlarda karşımıza çıkmakla birlikte sıklıkla 40 yaşından sonra ileri yaşlara doğru herhangi bir zaman diliminde görme açısından sorun oluşturuyor. Yıllar önce daha büyük kesiler ve dikişlerle yapılan cerrahi uygulamalarla müdahale edilen katarakt artık daha küçük kesilerle ve dikişsiz şekilde tedavi edilebiliyor.

        3

        KATARAKT OLMA RİSKİNİ ARTIRAN FAKTÖRLER NELERDİR?

        Yaşlanma, diyabet, sigara ve alkol kullanımı, çevresel faktörler (uzun süre güneş ışığına maruz kalma) gibi faktörler katarakt olma riskinizi arttırabilir.