Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu, Vertical Kilometer koşusu ile başladı. ‘Dağların Arslanı’ lakaplı milli atlet Ahmet Arslan parkur rekorunu kırarak birinci oldu. Dünyaca ünlü maratoncu Pau Capell ise ikinciliği elde etti.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Middle Earth Travel iş birliği ile bu yıl üçüncü kez organize edilen ve Uluslararası Patika Koşuları Birliği sertifikalı Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Koşusu VK yarışları ile bugün başladı.

        Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en yüksek dikey koşusu olma özelliği taşıyan Vertical Kilometer (VK) yarışına 18 sporcu katıldı. Yarışmacılar 2 bin 4003 bin 400 metre arasında bin metre irtifa kat ederek toplamda 4.5 km uzunluğunda ve zorlu kayalıklar üzerinde koşup finiş noktasına ulaştı.

        Sabah saatlerinde başlayan Uluslararası Erciyes Maratonu koşusunda, Dağların Arslanı lakaplı milli dağ koşucusu Ahmet Arslan geçen yıl 1 saat 1 dakikada parkur rekoru kırılan yarışmayı 49 dakika 44 saniyede tamamlayıp parkur rekorunu egale ederek birinci, dünyaca ünlü İspanyol atlet Pau Capell 59 dakika 46 saniye ile ikinci, Alper Dalkılıç ise 1 saat 7 dakikada bitiş çizgisine ulaşarak üçüncü oldu.

        Yarışmanın en özel katılımcısı ise koltuk değnekleri ile VK'ya iştirak eden bedensel engelli Mustafa Kılıçarslan oldu. Engel tanımadan Erciyes'in zorlu tepelerine meydan okuyan Kılıçarslan, 3 saat 18 dakikada finiş yaparak yarışı bitirdi.

        Almanya, Japonya, İngiltere, Fransa, İsviçre, İspanya, Belçika, Hollanda, Kolombiya, Azerbaycan, Kuveyt ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılım gösterdiği, doğa ve sporun iç içe olduğu ultra dağ maratonunun ikinci gününde ise 60K Erciyes Ultra Sky Trail, 25K Trail Run ve 10K HacılarTekir Kapı koşuları yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler