Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)KAYSERİ'de Talas Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları 'mobil berber' uygulamasıyla ücretsiz tıraş ediyor.

        Talas Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile kırsal mahallelerde 'mobil berber' uygulamasını hayata geçirdi. İlçedeki berber ve kuaför esnafı, başta hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar olmak üzere koronavirüs tedbirleri kapsamında kent merkezine gelemeyen kırsal mahallelerdeki vatandaşların saç tıraşlarını ücretsiz olarak yapıyor. Belediye tarafından başlatılan uygulama, berber ve kuaför esnafını da mutlu etti. Mobil berber bugün, ilçeye bağlı Çevlik Mahallesi'ndeki vatandaşların tıraşını gerçekleştirdi. Uygulama nedeniyle teşekkür eden Çevlik Mahalle Muhtarı Ali Yararbaş, "Böyle bir hizmetin ayağımıza kadar gelmesi bizleri mutlu etti. Mahalle sakinleri saç tıraşı için kent merkezine gidiyordu. Yaşlı olanları da çocukları tıraş ediyordu. Mobil berber hizmeti çok iyi oldu" dedi.

        Mobil berbere saçlarını kestiren 70 yaşındaki Burcu Yıkılmaz ise, "2 yıldır kuaföre gidemedim. Saçımı oğlum keserdi. Şimdi berberler köyümüze geldi. Yetkililere teşekkür ederim" dedi.

        Berber Selçuk Akyüz de "Pandemi nedeniyle dükkanlarımız uzun süre kapalıydı.  Şimdi belediyemiz oluşturduğu mobil berber projesi ile bizleri köylere götürüyor. Çevlik mahallesi bizim mobil berber hizmeti verdiğimiz mahallelerden birisi oldu. Günlük 20'ye yakın kişiyi tıraş ediyoruz" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Kayseri / Talas Yasin DALKILIÇ

        2021-06-14 13:38:03

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler