Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samed Aydın SUN/ KAYSERİ, (DHA)KAYSERİ´nin Kocasinan ilçesinde, tartıştığı eşi Hörmet Doğan (20) ve üvey kızı Yasemin Nur Soyak'ı (1,5) boğazından bıçaklayarak öldüren, aynı bıçakla kendisini de yaralayan Kaya Doğan hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. DHA´nın ulaştığı iddianamede ifadesine yer verilen Doğan'ın, "Olay günü üvey kızımı eşim, öz babasına götürmek istedi. Bu yüzden tartıştık, kendimi kaybedip, önce onları sonra da kendimi bıçakladım" dediği ortaya çıktı.

        Olay, geçen yıl 11 Aralık günü saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki 3 katlı apartmanın en üst katındaki dairede meydana geldi. Hörmet Doğan, kızı Yasemin Nur Soyak'ı eski eşine götürmek için hazırlık yaptı. Bu sırada Doğan´ın ikinci evliliğini yaptığı Kaya Doğan, kıskançlık krizine girdi. Kaya Doğan, eşi ile üvey kızını mutfaktan aldığı bıçakla yaraladı. Aynı bıçakla kendisini de yaralayan Kaya Doğan, evden çıkıp, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen ekipler, anne ile kızının öldüğünü belirledi. Yaralı Doğan ise ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve kızı, Argıncık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kaya Doğan, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı. Kayseri 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Kaya Doğan hakkında `çocuğu kasten öldürme´ suçundan 1 kez, `eşi kasten öldürme´ suçundan da 1 kez olmak üzere toplam 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. 

        DHA´nın ulaştığı iddianamede ifadesine yer verilen Kaya Doğan'ın, "Olay günü üvey kızımı eşim, öz babasına götürmek istedi. Bu yüzden tartıştık ardından kendimi kaybedip, önce onları sonra da kendimi bıçakladım. Pişmanım" dediği öğrenildi. 

        Sanık Kaya Doğan, ilerleyen günlerde ilk kez hakim karşısına çıkarılacak. (DHA)DHA-Güvenlik Türkiye-Kayseri Samed Aydın SUN

        2022-05-18 10:02:38

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler