Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kelebekler Vadisi'nde kurtarma operasyonu

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde, paraşütle 330 metre yükseklikten Kelebekler Vadisi'ne atlayan Hollandalı base jumper (serbest atlayışçı) Peter Blokker, paraşütünün atlayış noktasının 100 metre altındaki kayalıklara takılması sonucu uçurumda asılı kaldı. Blokker'ı, halatla yanına inen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sorumlusu Mustafa Eren 3 saat süren operasyonla kurtardı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Erdoğan Cankuş'un haberine göre,Muğla'nın Fethiye ilçesinde Türkiye, ABD, Hindistan, Almanya, Avusturya, Japonya ve Hollanda'dan 13 sporcunun katıldığı Ölüdeniz yakınlarındaki Faralya Mahallesi Kelebekler Vadisi Basecup Kupası yarışmalarında mucize bir kurtuluş oldu. Etkinliğine katılan Hollandalı serbest atlayışçı Petter Blokker (39), vadinin kuzeybatı yamacındaki kayalıkların üzerine kurulan alandan atlayış yaptı. Paraşüt farklı yöne açılınca Blokker, kayalıklarda asılı kaldı.

        Olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi. Blokker'in mahsur kaldığı yerin uçurum ve kayalık olması nedeniyle atlayış noktasına iple kurtarma istasyonu kuruldu. Fethiye Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinin de desteğiyle, UMKE sorumlusu Mustafa Eren, halatla Blokker'ın yanına indi. İpe bağlanarak yukarıya çekilen paraşütçü, yaklaşık üç saatlik çalışmayla kurtarıldı. Hollandalı yukarıya çıkarıldığında büyük bir alkış koptu. Blokker, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Blokker'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        'ÖNCE MÜDAHALEDE BULUNDUM'

        UMKE Sorumlusu Mustafa Eren ''Kurtardığımız Hollandalı için saat 09.30 sıralarında ihbar geldi. Yaklaşık 70 ile 100 metre mesafede kayalıklarda takılı kalmış vaziyetteki yaralıya ip erişim malzemeleri ile ulaşabildik. Önce kendisini emniyete aldık. Tırnak kadar mesafede paraşütünün perlon denilen malzemesi takılı kaldığı için oldukça zor bir operasyon uyguladık. Sağ dirseğinde kanayan yarası vardı. Önce ona müdahalede bulundum ve sardım. Ayrıca sol ayak bileğinde şişlik vardı. Onu halata takıp yukarıya çekmelerini sağladım. Ardından da halat ile kendim yukarıya çıktım. Sağ salim kurtardığımız için oldukça mutluyuz'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ