Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kenger ve sirik otu tezgahlarda yerini aldı
        1

        Siirt öresine ait peynir yapımında kullanılan sirik otu ve yüksek rakımlı dağ yamaçlarında yetişen şifa kaynağı olduğu belirtilen kenger, tezgahlarda yerini aldı.

        2

        Yılın ilk ürünü olmasına rağmen oldukça bereketli olduğu görülen kenger ve sirik otunun tezgahlarda yerini aldığını söyleyen satıcı Muzaffer Ulu, vatandaşların doğal bitkilere yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti.

        3

        Bu sene yılın ilk ürünü olması nedeniyle satışların oldukça iyi olduğunu ifade eden Muzaffer Ulu, "1993’ten beri bu işi yapıyorum. Yaylalara gidip bu otları getiriyoruz. Burada peynir otu var, kenger var, kiriş var, bu otları köylüler topluyor biz de köylülerden alıyoruz" dedi

        4

        Bu otların hem köylüler hem de esnafın ekmek kapısı olduğunu anlatan Muzaffer Ulu, "Kengerin faydası çoktur. Şeker hastalığına, tansiyon hastalığına çok iyi geliyor. Bu otları köylülerden toplu bir şekilde alıp piyasaya sunuyoruz. Bu otlara şu anda rağbet çok. İnsanlar akın akın alıyor yetiştiremiyoruz" diye konuştu.

        5

        Özellikle bahar mevsiminde insanlar tarafından büyük rağbet gördüğünü belirten Mustafa Ulu, "Kiriş otunu insanlar eskiden bilmiyordu ama şimdi yetiştiremiyoruz onlara tadı çok güzel bir ottur. Ispanak gibi haşlayıp yumurtalı yapıp yiyebilirsiniz" şeklinde konuştu.

        6

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ