Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Kime niyet kime kısmet 'roller'
        1

        FORREST GUMP
        (Tom Hanks-JohnTravolta)


        Sinema tarihinin en unutulmaz kahramanlarından Forrest rolü için ilk düşünülen isim John Travolta'ydı. Ancak Travolta bir başka efsanevi film Pulp Fiction'daki Vincent Vega rolünü tercih etti. 1995'te Tom Hanks Forrest rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanırken. Pulp Ficton törenden En İyi Orjinal Senaryo Oscar'ıyla ayrıldı.

        2

        PRETTY WOMAN-ÖZEL BİR KADIN
        (Richard Gere-Burt Reynolds)

        Hollywood'un usta isimlerinden Burt Reynolds 90'ların klasikleşen romantik filminde iş adamı Edward Lewis rolünü geri çevirdiğinde bir başka klasikte rol alma fırsatını kaçırıyordu. Richard Gere ile Julia Roberts'ın mükemmel uyumu filmin dünyada 1990'ın en çok hasılat yapan üçüncü yapımı olmasını sağlamıştı.

        3

        THE SILENCE OF THE LAMP-KUZULARIN SESSİZLİĞİ
        (Jodie Foster-Michelle Pfeiffer)

        Michelle Pfeiffer, geçtiğimiz günlerde New Yorker dergisine filmdeki FBI ajanı Clarice Starlign rolünü filmin sonunu ve mesajını sevmediği için reddettiğini açıkladı. Sinema tarihinin en korkunç karakterlerinden Hannibal Lecter'ın karşısına Clarice rolüyle Jodie Foster çıktı. Foster, bu rolle 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında 2. Oscar'ını kazandı.

        4

        THE MATRIX
        (Keanu Reeves-Will Smith)

        Filmin yaratıcıları Wachovski Kardeşlerin efsanevi Neo karakteri için ilk düşündükleri isim Will Smith'ti. Ancak rol Keanu Reeves'in oldu. Smith 2004 yılında bir röportajda rolü neden kabul etmediğni şu sözlerle anlattı: "Aslında filmde rol almayı istiyordum ancak senaryoyu anlamadım. Sonra Keanu'yu izledim, bunu nadiren söylerim ama ben oynasam filmi mahvedebilirdim. O dönem aktör olarak o filmi yapacak kadar zeki değildim"

        5

        TITANIC
        (Kate Winslet-Gwyneth Paltrow)

        Sinema tarihinin en çok hasılat yapan ikinci filmi Titanic'in fenomen karakteri Rose için yapımcılar önce Gwyneth Paltrow'un kapısı çaldı. Paltrow, Kate Winslet'i süperstar yapan rolü neden reddettiğini açıklamasa da yıllar sonra pişmanlığını şu sözlerle ifade etti: "Geçmişi değiştiremem!"

        6

        LA LA LAND
        (Emma Stone-Emma Watson)

        Harry Potter serisinin Harmony'si Emma Watson filmin ana kadın karakteri Mia için dans dersleri almaya bile başlamıştı. Ancak rol Emma Stone'un oldu. Watson, "Her şey kesinleşmeden bir proje için heyecanlanmak, beklenti içine girmek olmayınca çok sinir bozucu..." diye duygularını açıklarken Mia rolü Stone'a En İy Kadın Oyuncu dalında Oscar getirdi.

        7

        BROKEBACK MOUNTAIN
        (Heath Ledger/Jake Gyllenhall-Brad Pitt/Leonardo Di Caprıo)

        Yapımcılar iki kovboyu aşkını anlatan film için Hollywood'un birçok ünlü yıldızının kapısını çaldı. Filmi yönetmesi beklenen Gus Van Sant, "Kimse oynamak istemedi" derken kendisi de yönetmen koltuğunu Ang Lee'ya bıraktı. Sonunda iki genç oyuncu Heath Ledger ve Jake Gyllenhall birlikte kamera karşısına geçti. Film En İyi Yönetmen dalında Oscar alırken Ledger da En İyi Erkek Oyuncu dalında aday oldu.

        8

        GLADIATOR
        (Russell Crowe-Mel Gibson)

        Yönetmen Ridley Scott, Romalı komutan Maximus rolü için Mel Gibson'ın kapısını çaldı. Gibson rolü çok sevse de Maximus için istenen fiziksel talepleri karşılamak için çok yaşlı olduğunu düşündüğünden teklifi geri çevirdi. Sonunda Maximus Russell Crowe oldu ve bu rolle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı.

        9

        SHAKESPEARE IN LOVE-AŞIK SHAKESPEARE
        (Gwynteh Paltrow-Julia Roberts)

        Filmde usta yazar William Shakespeare rolü için düşünülen Daniel Day-Lewis rolü reddedince Julia Roberts da filmde oynamaktan vazgeçti. Çekimlere başlanmasından birkaç hafta önce gerçekleşen bu durumdan sonra yapımcılar rolü Gwyneth Paltrow'a verdi. Sonuçta Paltrow filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar aldı.

        10

        FOOTLOSE-YASAK DANS
        (Kevin Bacon-Tom Cruise)

        Tom Cruise, 80'lerin en ikonik gençlik filmlerinden biri olan Footlose'da oynamayarak milyonlarca hayranını dans edip edemeyeceği konusunda hala merak etmesine neden oldu. Ancak o günlerde All The Right Moves filmi için söz verdiğinden filmdeki rolde vazgeçmek durumunda kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ