Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/PINARHİSAR(Kırklareli),(DHA) KIRKLARELİ'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kurudere köyü, 2 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Giriş ve çıkışların bariyer ile kapatıldığı köyde jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı.

        Kurudere köyünde 2 kişide görülen vakaların ardından toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bu kişilerin diğer vatandaşlarla da temas kurduğunu belirledi. Kurul salgının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla köyün dün saat 16.00´dan itibaren 14 gün süreyle karantina alınmasına karar verdi. Kararın ardından 349 kişinin yaşadığı köyün giriş ve çıkışları bariyer ile kapatıldı, jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Trakya´da koronavirüs karantinası altına alınan ilk köy olan Kurudere'de yaşayan vatandaşların tüm ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından sağlanıyor.

        DHA-Genel Türkiye-Kırklareli / Pınarhisar Ali Can ZERAY Resul ORUÇOĞLU

        2020-04-07 15:40:59

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler