Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık hayvan alınırken dikkat edilmesi gereken özellikleri anlattı.

        Kurbanlık hayvan alınırken hayvanın fiziksel özelliklerinin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Şahini, özellikle hayvanın kulak küpesine olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, "Müslümanların beklediği bir bayram kurban bayramı, en iyi ve sağlıklı kurbanı nasıl keseriz beklentisi önemli. Hayvan pazarında alıcı kurbanın kulak küpesi ve pasaportuna bakmalı. Kulak küpesi ve pasaportu birbirini tutuyorsa hayvanın şeceresi sağlamdır.

        Kurbanlıkta fiziksel olarak tüyünde ve kulaklarında ki canlılık önemli kurbanın gözünde yaş olmaması ve burnunda akıntı olmaması önemlidir. Kemikleri gözükmeyen gözünde yaş akan, tırnakları bozuk memesinde sıkıntısı olan hayvanlarında alınmaması lazım. Kurban, her haleti ruhiyesi ile sağlıklı olmalı. Hayvan pazarında veteriner hekim bulunacak. Dişi ve damızlık hayvanların kesime sevk edilmemesi ise önerimizdir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler