Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Nevzat Özer, bir grup gönüllü temsilciyle Kırşehir’de yer alan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulunarak, 'Seyfe Çölleşmesin' çağrısında bulundu.

        'Su, doğaya aittir' sloganıyla çıkılan inceleme gezisinde konuşan Özer, “Seyfe Gölü, Türkiye’nin çok önemli sulak alanlarından birisi, Ramsar Sözleşmesinde yer alan ilk 300 sulak alan arasında. Sonrasında ise tabiatı koruma alanı ilan edilmiş” dedi. Seyfe Gölünü çok önemli göç yolları kavşağı olarak tanımlayan Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        “Kuşlar Seyfe’ye Kafkaslar’dan, Avrupa üzerinden İstanbul’dan ve Balkanlardan geliyor. 250’den fazla kuş türünün Seyfe’de yaşadığı biliniyor. Bölge oldukça zengin bitki örtüsüne de sahip. Böylesi bir alan 25 yılda bilerek isteyerek ve planlanarak ne yazık ki yok edilmiş” ifadelerini kullandı. Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde yaşanan sorunların gündemde tutulması ve sorunlarla birlikte çözüm önerilerinin de paylaşılması Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner tarafından sıklıkla yapılıyor.

        TEMA Vakfı Ankara Temsilciliğinin Kırşehir ziyareti, Seyfe Gölü Kuş Cennet’inde yapılan incelemenin ardından şehir merkezi gezisi ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler