Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Yaptığı çalışmalarla Kırşehir’den bilim dünyasına katkı sunan Ahi Evran Üniversitesi, Kaman ilçesi SavcılıKurutlu Köyünde gerçekleştirilen Kurutlu Kazısı ile bilim dünyasına katkı sunuyor.

        Bakanlar Kurulu Kararıyla 2015 yılından itibaren Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cem Erkman’ın başkanlığında yürütülen kazı ile Anadolu’nun ve Kırşehir’in doğa tarihi ile mirasının anlaşılması ve tanıtılması çalışmaları yapılıyor. KAEÜ’si Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Laboratuvarları ile Kurutlu Kazı Evi depolarında bu yıla ait çalışmaların yapıldığı kazı ile ilgili sonuçlar, Anadolu’nun paleobiyo çeşitlilik, paleocoğrafik, paleoekolojik ve biyostratigarfik problemlerinin çözülmesine önemli katkılar sağlıyor. Yapılan kazıların sonucunda zürafalar (Giraffidae), gergedanlar (Rhinocerotidae), filler (Proboscidae), kemirgenler (Rodentia), sırtlanlar (Hyaenidae), kedigiller (Felidae), atlar (Equidae), boynuzlugiller (Bovidae), domuzlar (Suidae), kara kaplumbağaları (Testudinidae) ve kuyruksuz büyük maymunlara (Hominoidae) ait fosiller bulundu.

        Neojen dönemden itibaren Anadolu AsyaAfrikaAvrupa kıtaları arasında bir geçiş köprü oluşturduğundan, memeli faunası ait göçlerinin takibi konumunda önemli bir yere sahip olan ve dünya bilim insanlarının dikkatini çeken Kurutlu Kazıda elde edilecek sonuçlar merakla bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler