Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA)KIRŞEHİR Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanan `Vatan kalesinden cennete uçanlar´ projesi kapsamında 193 şehidin isminin yer aldığı künyeler ağaca asıldı.

        Kırşehir Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen `Vatan kalesinden cennete uçanlar´ projesi kapsamında Kırşehirli 193 şehidin isimlerinin yaşatılması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Kent Park'ta hazırlanan bir ağaca 193 şehidin künyeleri asıldı. Şehitlerin isimleri ağaçlarda yaşatılacak. Türkiye´de uygulanan projenin Kırşehir´de de hayata geçirildiğini belirten Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, "Bu proje ile de Kent Park girişine diktiğimiz kuru ağacı Kırşehirli şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu künyelerle yeşerteceğiz" dedi.

        Kırşehir Valisi İbrahim Akın ise, "Bu park yoğun olarak vatandaşlarımızın kullandığı bir mekan. İnşallah burayı kullanan vatandaşlarımız her geldiğinde şehitlerimizi hatırlayacak bu vatanın kolay kazanılmadığını burada somut bir şekilde görecekler. Bu ağacın hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Kırşehir / Merkez Abdurrahman Dulkadir

        2021-06-12 14:45:09

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler