Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kış Sebzeleri ve Meyvelerinin Fiyatları Belli Oldu Mutlaka Bunları Tüketin!
        1

        Mevsimde çıkan yiyecekleri tercih etmek her zaman daha sağlıklıdır. Her mevsim başka bir gıda ürünü yetişir ve hem sağlık açısından hem de maliyet açısından pek çok avantaj sağlar. Kasım ayının gelmesiyle birlikte kışın tüketilen sebze ve meyvelerde tezgahlarda yerini aldı. Kasım ayında bağışıklığınızı korumak için tüketmeniz gereken sebze ve meyveleri sizler için derledik.

        Güncel sebze ve meyve fiyatları:

        Biber patlıcan ve kabak 15 TL – 8 TL arasında değişiyor.

        Karnavahar ve brokoli – 15 TL

        Mandalina - 17 TL

        Nar 15- 20 -25 TL arasında değişiyor.

        Portakal – 25 TL

        Armut - 20 TL

        2

        ŞALGAM

        C vitamini ve kalsiyum minerali bakımından zengin olan pancar, her mevsim tüketilmesi gereken bir besindir. Kanser riskini azaltır ve kan yapıcı özelliğe sahiptir.

        3

        LAHANA

        İltihabı önleyen lahana, kalp hastalıklarına, karaciğer yağlanmasına karşı birebirdir. İçerisinde A, C ve K vitamini bulunur bağışıklığı destekler.

        4

        ISPANAK

        Ispanağın demir açısından yüksek olduğunu bilmeyen yoktur. C vitamini ve karoten mineralleri açısından da yüksek olan ıspanak çocukların büyüme gelişmesinde oldukça önemlidir. Kasları güçlendiren ıspanak kemik erimesine karşı koruyucudur.

        5

        BAL KABAĞI

        Sadece kışın görebildiğimiz bal kabağı kış sebzelerinin olmazsa olmazıdır. A vitamininden zengin olan bal kabağı diğer vitaminlerden de içerisinde barındırır. Antioksidan olan bal kabağı lif açısından yüksektir. Bal kabağı çorbası ve tatlısı kışın vazgeçilmez tariflerdendir.

        6

        BROKOLİ

        Kış ayları haricinde yüksek fiyatlara satılan Brokolinin kilosu 15 TL’den satılmaya başladı. C vitamni ve beta karoten açısından yüksek olan brokoli bağışıklığınızı güçlendirir. Tam bir kalsiyum ve demir kaynağı olan yeşil ormanlara benzeyen sebze kansere karşı koruyucudur.

        7

        KEREVİZ

        Kalorisi son derece az olan diyete uygun kereviz lif açısından oldukça yüksektir. Zeytinyağlı yemeğini yapabileceğiniz kereviz, kolesterolü dengeler, sindirim sistemine iyi gelir, kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Ayrıca karaciğer sağlığını korumak için de birebirdir.

        8

        KARNABAHAR

        Kış mevsiminin gözde sebzelerinden birisi olan karnabahar kilosu tezgahlarda 15 TL’den başlayan fiyatlarla yerini aldı. C, E ve B grubu vitaminlerden zengin olan karnabahar, antioksidan ve kükürtlü bileşenler yönünden oldukça zengindir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ