Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek açıklaması! - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, kovid-19 tedbirleri ile ilgili "Şartların el verdiği her durumda normalleşme adımlarını atarak kısıtlamalardan bunalan milletimize nefes aldırmaya, sıkıntı yaşayan esnafımıza yol açmaya çalışıyoruz." dedi. Çalışanlara bir senedir verilen kısa çalışma ödeneği Mart ayında sona eriyor. Kısa çalışma ödenediğinde son durum merak edilirken, Erdoğan'dan destek açıklaması geldi.

        KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneği Mart sonuna kadar uzattık." dedi.

        NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

        Nakdi ücret desteği 1.177 liradan 1.431 liraya yükseldi. Yani nakdi ücret desteği 1. 431 liradır.

        ERDOĞAN'DAN DESTEK AÇIKLAMASI

        Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan ekonomik tedbirler kapsamında, "Sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primlerini üstlenecek, kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü "Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır. Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız."

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ