Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Kısa Film Ödülleri sahiplerini buldu

        Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle '20'nci Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler: Sinema ve Göç' başlıklı film festivali, kısa film yarışması ve konferansı düzenledi.

        Konferansta, Dudley Andrew (Yale University), Robert Burgoyne (WayneStateUniversity, University of St. Andrews), Nevena Dakovic (University of Arts in Belgrade) ve bu yıl ilk kez katılan Nilgün Bayraktar (California College of the Arts) ve göç konusunda uzman M. Murat Erdoğan (Türk-Alman Üniversitesi) ana konuşmacı olarak yer aldı.

        REKLAM

        Yönetmenler Tayfun Pirselimoğlu, Tevfik Başer, Andaç Haznedaroğlu, Melisa Önel, Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve oyuncu Selda Alkor’un yer aldığı 'Sinema ve Göç Konferansı'nda sinemada göç konusu konuşuldu.

        Son dönemlerde göçün ülkemiz için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat "Göç olgusunun sinemaya yansımalarının anlatılacağı, bu etkinliğin destekçisi olmaktan son derece mutluyuz. Ülkemiz de tarih boyunca göçle yüz yüze kalmış bir ülke. Göç hareketlerinin sinemalara yansımasının paylaşılacağı bu etkinlik bizim için de çok önemli" dedi.

        Festival kapsamında birçok üniversiteden öğrencinin katıldığı 'Kısa Film Yarışması'nın sonuçları etkinlik sonunda açıklandı. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Serdal Altun 'Oyuncak Bebek' filmiyle birincilik ödülü alırken, İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu Abdullah Şahin 'Krampon' filmiyle ikinci, İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Ramazan Kılıç, 'Penaber' filmiyle üçüncülük ödülü aldı. Ayrıca Uşak Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencisi Emin Ali, 'Adam' filmiyle 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ