KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ahmet Ersen Özsoy

Ahmet Ersen Özsoy, 5 Şubat 1977 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Özel Arı Kolejinde tamamladı. 2000 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2001 yılında baro stajını tamamlayarak Ankara Barosuna kayıtlı avukat olmuş, aynı tarihte Noterlik Belgesini de almıştır.

2001 yılında Birleşik Krallık İskoçya’da bulunan Glasgow Caledonian Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ‘Uluslararası Ticaret ve Avrupa Hukuku’ üzerine yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2002 yılında bu eğitimini tamamlamıştır.

Yüksek lisans eğitimini takiben aynı Üniversitede doktora eğitimine başlamış ve ‘Online Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri’ konulu tezini sunarak 2004 yılında Hukuk Doktoru ünvanını aldı. 2005 yılında Atılım Üniversitesinde Dr. Öğretim görevlisi olarak işe başladı.

2006 yılında Atılım Üniversitesi'nin en genç öğretim üyelerinden biri olarak Yrd.Doç.Dr. ünvanını aldı. Atılım Üniversitesi’nde kurucu Öğrenci Dekanlığı, Senato Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyeliği gibi bir çok idari görevi başarı ile yapmıştır.

2007-2008 yılları arasında askerliğini Askeri Hakim olarak yapmış ve Askeri Mahkemede göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı dönemin Genel Kurmay Başkanlığı tarafından takdir belgesi ile ödüllendirilen tek muvazzaf olmayan asker olmuştur.

Halen Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku kürsüsünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Ticaret hukuku, Tahkim hukuku, İş Hukuku, Sağlık hukuku ve Siyasi Partiler Hukuku alanlarında uzmandır.

İleri derecede İngilizce bilen Ahmet Ersen Özsoy, evli ve 1 çocuk babasıdır.