KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ahmet Selim Yurdakul

1966 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlığını tamamladı ve aynı hastanede Eğitim kadrosunda başasistan olarak hizmet ettikten sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalına Öğretim Üyesi olarak atandı.

Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlilik Kurulu “Board Sınavı” Birincilik Ödülü Başarı Belgesi olan ve yurt dışında Almanya’da Heidelberg Üniversitesi’nde eğitim gören Yurdakul, “İletişim Becerileri” ve “Probleme Dayalı Öğretim”  konusunda eğitim aldıktan sonra bu konularda birçok konferans ve dersler verdi.

Alanında birçok ödülü olan Yurdakul, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Projesi Kurulu Üyeliği ve Gazi Üniversitesi Türk Tarihi Topluluğu Akademik Danışmanı olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Uluslararası ve Ulusal alanda toplam 165 adet Bilimsel Makale ve Bildirisi olan Yurdakul, farklı bilimsel konularda yer alan 10 adet kitapta bölüm editörlüğü ve yazıları ile “Türk Sağlık Sistemi” adlı kitabı ve Türkiz Dergisi “Sağlığımız ve Politikalarımız” bölümü editörlüğü mevcuttur. Ayrıca MHP Alptürk TV “Sağlığımız ve Politikalarımız” programını sunmaktadır. Siyasi alanda birçok aktivite, etkinlik, eğitim ve konferanslar veren Yurdakul, en son olarak  “Hasta Mıyız, Müşteri mi?” konferansını düzenledi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı olan Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, aynı zamanda MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörüdür.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

Yurdakul, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ahmet Seli̇m Yurdakul Haberleri

  • Bahçeli'nin Başdanışmanı Yurdakul'dan af açıklaması

    Gündem, 01 Haziran 2018

    Bahçeli'nin Başdanışmanı Yurdakul'dan af açıklaması

    Son dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Ahmet Selim Yurdakul açıklamalarda bulundu. Yurdakul, "Daha önceki seçimlerde olduğu gibi MHP anket yaptırmıyor" dedi. Yurdakul, Bahçeli'nin af çağrısına değindi, " Biz seçim beyannamemizde bunu tekrar belirttik. Bundan sonra Ak Parti’den bir açıklama gelmemesi üzerine tekrar bir girişimde bulunulmamıştır. Ak Parti bunu kabul ederse bunun gereğini yerine getirir" dedi

  • MHP'den tip 1 diyabetliler için öneri

    Sağlık, 21 Ocak 2018

    MHP'den tip 1 diyabetliler için öneri

    MHP Antalya Milletvekili Yurdakul, "MHP olarak diyoruz ki, özellikle tip 1 diyabetli çocuklarımız için gerekli cihazların ve aletlerin tümünün karşılıksız ödenmesi gerekir" dedi