KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Alex Telles

15 Aralık 1992 tarihinde Brezilya'nın güneyinde yer alan Caxias do Sul'de dünyaya gelen Alex Telles, futbol dünyasına genç yaşlarda adını duyurmaya başladı. Grêmio'nun pilot takımı olarak Brezilya 4. Ligi'nde mücadele eden Juventude altyapısında yetişen genç oyuncu, 2007 yılında U-17, 2008 yılında U-18, 2009 yılında U-19, 2010 yılında ise U-20 takımına kadar yükseldi. 2011 yılında ise bu takımıyla ilk resmi sözleşmesini imzaladı.

Genç oyuncu ilk profesyonel maçına 24 Ocak 2011 tarihinde maçın 77. dakikasında Tiago Silva'nın yerine girerek Esporte Clube São José karşısında çıktı. 30 Ocak 2011'de Ypiranga-RS maçına kariyerinde ilk kez bir maça 11 başladı ve performansıyla beğeni topladı. 6 ve 7.haftalarda kadroya dahi alınmayan Telles, 7. haftada Santa Cruz-RS maçının 84.dakikasında oyuna girerek sahalara döndü.  Telles o sezon bir de Copa FGF şampiyonluğu yaşadı. Bir sonraki sezon da aynı kupayı kaldıran oyuncu, 2013 yılının Ocak ayına kadar 4. ligde Juventude formasıyla ligde 10 maç bile oynamamasına rağmen, şehrin dev kulübü Gremio'nun pilot takım olarak Juventude ile işbirliğine gitmesi ve mücadele edecekleri Copa Libertadores kupası için alternatifli bir kadro kurma arayışları sebebiyle Alex Telles sezon başında kadrosunda Arsenal FC ve Fenerbahçe gibi takımlarda oynamış André Santos ve Liverpool FC'da oynamış Fábio Aurélio gibi oyuncular bulunsa da Gremio'ya katıldı. Grêmio takımına transfer oldu.

Aralık ayında Grêmio FBPA takımına transfer olan oyuncu'nun bonservisinin %40'ı da bu takıma ait oldu. Grêmio ile ilk maçına ise 3 Şubat 2013 tarihinde SC Internacional karşısında çıktı. 26 Mayıs 2013 tarihinde Telles ilk Brezilya Série A maçına kendi sahalarında 2-0 kazanılan Náutico maçında çıktı. Fabio Aurelio'nun sakatlığı sonrasında Arsenal FC'den kiralanan Andre Santos'un yedeği olarak Gremio'da rotasyonun bir parçası olan Alex Telles, her ne kadar 4. Lig'de Juventude formasıyla 6-7 maç oynamış olmasına rağmen Gremio ve Juventude arasındaki özel anlaşma sonrasında genç oyuncu şehrin ve ülkenin en büyük takımlarından birisinin formasını giymeye başlamıştı. Sezona teknik direktör Vanderlei Luxemburgo ile başlayan Gremio'da klasik 4-4-2 dizilişinde savunmanın solunda oynayan Telles, istikrarlı performansının yanı sıra hücuma yatkınlığı ve sürati ile dikkat çekti. Bir savunma oyuncusu olmasına rağmen sık sık hücuma çıkan genç oyuncu geri dönüşlerde ve pozisyon alma gibi savunmanın temel noktalarında her ne kadar aksamalar yaşasa da Copa Libertadores'ten erken elenen Gremio'nun maaş bütçesi nedeniyle Andre Santos'un kiralık kontratını feshetmesiyle birlikte takımın değişmez parçalarından birisi oldu.

Top tekniği, sürati, temposu ve hücumu seven oyun yapısıyla Gaucho'nun kadrosunda önemli bir yer edinen 21 yaşındaki sol bek, 38 maç üzerinden oynanılan Brezilya Eyalet Ligi'nde sadece 2 maç kaçırdı ve 36 maçın tamamında forma giydi. Gremio'da yaşanılan sakatlıklar ve oyuncuların formsuzluğu sonrasında takımın hücum silahlarından birisi haline gelen Telles, sol kanatta hücumu çok seven oyun yapısıyla sık sık çizgiye bindirmeler yapıyor ve takım arkadaşlarını pozisyona sokuyordu.

Gösterdiği performansla Brezilya'da yılın en iyi sol bek oyuncusu seçilen Telles, FC Porto, SSC Napoli, AC Milan, Internazionale, Tottenham Hotspur, Shaktar Donetsk ve Galatasaray'ın dikkatini çekti. Aralık 2013 tarihinde Grêmio Kulübü'nün Spor Direktörü Rui Costa, defansın sol kanadında forma giyen 21 yaşındaki futbolcuları Alex Telles için Galatasaray kulübünden resmi teklif aldıklarını açıkladı.

2014 Ocak ayında Alex Telles resmi Instagram hesabından Galatasaray formalı fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğrafın altında ise "Yeni bir sayfa açtığım için çok mutluyum. Büyük bir takımda büyük oyuncularla oynayacağım için heyecanlıyım" ifadelerinde bulundu. Bu gelişmelerin ardından Telles'in eski kulübü Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense, resmi internet sitesinden Telles'in bilgilerini kaldırdı. Daha sonra ilerleyen günlerde kulübün sportif direktörü Rui Costa "Galatasaray tarafından yapılan teklifteki son dakika değişikliği sebebiyle anlaşma askıya alındı. Galatasaray neden böyle bir şey yaptı bilemiyoruz ve bunu öğrenmek istiyoruz. Telles için anlaşmayı imzalama noktasına gelmiştik. Telles için birçok teklif var. Bizim için en iyi olan kararı vereceğiz." ifadelerinde bulundu. Galatasaray SK başkanı Ünal Aysal ise bu transferle ilgili olarak; "Alex Telles konusu şu anda ortada. Bazı teknik sıkıntılar var. Telles transferi gerçekleşmez ise o bölge için 2-3 alternatifimiz var. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. En geç 10 gün içerisinde süreci tamamlamış olacağız". şeklinde konuştu.

Transferi çıkmaza giren hatta iptal olma ihtimali bile düşünülen Alex Telles için Galatasaray SK, ödeme planını içeren belgeyi 14 Ocak 2014'te yolladı. 16 Ocak 2014'te ise Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense resmi Twitter hesabından Telles'in arkadaşlarıyla vedalaştığını ve Galatasaray SK ile anlaştığını açıkladı. Aynı zamanda Telles'in İstanbul'a doğru yola çıktığı açıklandı. Bu açıklamadan yaklaşık 1 saat sonra ise Galatasaray SK, KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu)'na yaptığı açıklamada "Profesyonel futbolcu Alex Nicolao Telles ve kulübü Gremio Foot-ball Porto Alegrense ile oyuncunun transferi için resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir." ifadelerine yer verdi.

18 Ocak 2014 tairhinde ise Telles saat 21:30 civarında Galatasaray SK ile sözleşme imzalmak üzere İstanbul, Atatürk Havalimanı'na geldi. 19 Ocak 2014 günü ise Liv Hospital'da sağlık kontrolünden geçen Telles, sağlık kontrolünün ardından Tokatspor maçında sağ ön çapraz bağından ve menisküsünden sakatlanan Portekizli yeni takım arkadaşı Bruma ile tanıştı ve geçmiş olsun dileklerin iletti. 21 Ocak 2014 günü Galatasaray SK yöneticisi Lütfi Arıboğan, Alex Telles ile sözleşme imzalandığını ve 22 Ocak günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde antrenmanlara başlayacağını açıkladı. 22 Ocak gecesi ise KAP'a yapılan açıklamada 6.150.000 EUR tutarında bonservis ücreti ile oyuncuyla 4.5 yıllık sözleşme yapıldığı açıklandı.

22 Ocak günü resmen Galatasaray SK'a transfer olan Telles, en son Milan Baroš'un giydiği "15" numaralı formayı giyeceğini açıkladı. 2 Şubat 2014 günü Bursaspor maçında Nordin Amrabat, Albert Riera ve Bruma'nın yollanmasıyla kadroda yer alması beklenen Telles, Brezilya Federasyonun'dan gerekli şifrenin gelmemesi nedeniyle Galatasaray'ın 6-0 kazandığı maçı tribünden takip etti. Sonraki gün ise gerekli lisans geldi ve yeni transferler Veysel Sarı ve Guillermo Burdisso ile birlikte lisansı çıkartıldı.

Telles, 4 Şubat 2014'te ise takımının Tokatspor ile karşılaşmak üzere gittiği Türkiye Kupası kadrosuna alınmış ve bu maça ilk 11'de başlamıştır. Süper Lig'de ise 8 Şubat 2014 tarihinde ilk lig müsabakasında çıkmış ve defansta ve ofanstaki katkılarıyla dikkat çektiği karşılaşmayı Galatasaray, 3-0 kazanmıştır. İlk asistini ise Antalyaspor deplasmanında Burak Yılmaz'a yapmış ve maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştır. 26 Şubat 2014 tarihinde ise kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına Chelsea FC karşısında çıkmış ve 90 dakika sahada kaldığı maçı takımı 1-1 beraberlikle bitirmiştir. 8 Mart 2014 günü ise Spor Toto Süper Lig'deki ilk golünü Akhisar Belediyespor karşısında atmıştır. Bu maçı Galatasaray 6-1 kazanmıştır. 2013-14 sezonunda 21 maça çıkıp 1 gol attı ve 4 asist yaptı. Telles aynı zamanda ilk sezonunda takımı ile Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

2014-15 sezonuna da Galatasaray ile devam eden Telles, Dany Nounkeu'nün kadro dışı kalmasıyla "13" numaralı formayı aldı. O sezon ilk resmi maçına Türkiye Süper Kupası maçında Fenerbahçe karşısında çıktı. Galatasaray bu maçı penaltılarda kaybederken Telles, maçın uzatmalarında kenara geldi. 2015-16 sezonuna Bursaspor ile yapılan Süper Kupa maçıyla başlamıştır. Ligin ilk maçında ise Sivasspor'a karşı bir asist yapmıştır.

Alex Telles, 2015-16 sezonunda İnter'e kiralık olarak gönderilmiş, 2016-17 sezonunda ise Porto ile anlaşarak transferi 6.5 milyon Euro bedelle tamamlanmıştır.

Alex Telles Haberleri

  • G.Saray'dan Chelsea'ye!..
  • Telles koronavirüse yakalandı

    Futbol, 29 Ekim 2020

    Telles koronavirüse yakalandı

    İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'da forma giyen Alex Telles, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı

  • Telles, Manchester United'da

    Futbol, 05 Ekim 2020

    Telles, Manchester United'da

    İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, Porto'da forma giyen Alex Telles'i kadrosuna kattı.

    Ve Telles imzalıyor!

    Futbol, 05 Ekim 2020

    Ve Telles imzalıyor!

    Porto'nun Brezilyalı sol beki Alex Telles, Manchester United'a transferini tamamlamak için İngiltere'ye gitti. Galatasaray, eski oyuncusunun transferinden 1 milyon 350 bin euro gelir elde edecek

    Telles, Manchester yolcusu!

    Futbol, 05 Ağustos 2020

    Telles, Manchester yolcusu!

    Chelsea'nin ardından Manchester United da Alex Telles'i transfer listesine aldı. Porto'nun Brezilyalı sol beki Alex Telles, yeni sezonda Premier Lig'de forma giyebilir.

  • Galatasaray'a 1.8 Milyon Euro geliyor

    Futbol, 27 Mayıs 2020

    Galatasaray'a 1.8 Milyon Euro geliyor

    A Bola'nın haberine göre; PSG, Porto'dan Alex Telles'i 25 Milyon Euro karşılığında kadrosuna katıyor. Galatasaray, eski oyuncusu Alex Telles'in transferinin resmileşmesi halinde yaklaşık 1.8 Milyon Euro'yu kasasına koyacak

  • Çılgın iddia!

    Futbol, 24 Nisan 2020

    Çılgın iddia!

    Arap basını Falcao ve Gomis konusunda haberlere devam ediyor. Yaz döneminde sıcak saatlerin yaşanacağı ifade edilirken Mariano konusunda da sürpriz bir gelişme ortaya atıldı. İşte Galatasaray'dan son dakika gelişmeleri

  • Aslan'a 3.3 milyon Euro geliyor!

    Futbol, 03 Nisan 2020

    Aslan'a 3.3 milyon Euro geliyor!

    İngiliz basını Chelsea'nin Porto'dan Alex Telles'i transfer etmek için geri sayımda olduğunu yazdı. Özel maddeden dolayı bu transferden Galatasaray'ın kasasına 3 milyon 350 bin Euro girecek

    Telles, Atletico Madrid yolunda

    Futbol, 01 Nisan 2019

    Telles, Atletico Madrid yolunda

    Kariyerini Porto'da sürdüren Alex Telles, uzun süredir kendisiyle ilgilenen Atletico Madrid'e transfer olmaya çok yakın

    Dev piyango! Kasa dolacak!

    Futbol, 05 Mart 2019

    Dev piyango! Kasa dolacak!

    İspanya La Liga devi Atletico Madrid, Galatasaray'ın eski yıldızı Alex Telles için Porto'nun kapısını çaldı. Transfer için 40 milyon Euro konuşulurken Sarı-Kırmızılılar da bu transferden kârın yüzde 10'unu, yani yaklaşık 3.5 milyon Euro'yu kasasına koyacak.

  • "Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız"

    Futbol, 10 Aralık 2018

    "Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız"

    UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son haftasında yarın Galatasaray'a konuk olacak Porto'nun teknik direktörü Sergio Conceiçao, turnuvada yeni başarılar elde etmek istediklerini söyledi. Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Alex Telles ise maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi

  • Telles için 40 milyon Euro!

    Futbol, 24 Ekim 2018

    Telles için 40 milyon Euro!

    İspanyol basını Real Madrid'in 2013-15 yılları arasında Galatasaray'da oynayan ve kariyerini Porto'da sürdüren Brezilyalı sol bek Alex Telles'e talip olduğunu yazdı! Sarı-kırmızılıların Telles'in satışından yüzde 10 pay alma maddesi bulunuyor

  • Alex Telles'e büyük onur!

    Futbol, 30 Eylül 2018

    Alex Telles'e büyük onur!

    Galatasaray'ın Brezilyalı eski futbolcusu Alex Telles, kulübü Porto tarafından yılın futbolcusu seçildi

    Galatasaray'a Alex Telles piyangosu

    Futbol, 11 Eylül 2018

    Galatasaray'a Alex Telles piyangosu

    Sarı Kırmızılı kulüpten 3 sezon önce Porto'ya transfer olan Alex Telles'in sözleşmesine "50 milyon euroya serbest kalır" maddesi ekleneceği ve Brezilyalı futbolcunun sezon sonu satılmasına onay verileceği iddia edildi. Alex Telles eğer 50 milyon euroya bir takıma transfer olursa yapılan anlaşma gereği Galatasaray yaklaşık 4,35 milyon euro (32 milyon lira) para alacak

    Galatasaray'a Telles piyangosu!

    Futbol, 11 Temmuz 2018

    Galatasaray'a Telles piyangosu!

    Galatasaray’ın 6.5 milyon euroya Porto’ya gönderdiği Alex Telles’in talibinin fazla olması Cim-Bom’un da iştahını kabarttı

  • Galatasaray'ın eski yıldızı 45 milyon euro'ya transfer oluyor

    Futbol, 05 Mayıs 2018

    Galatasaray'ın eski yıldızı 45 milyon euro'ya transfer oluyor

    İngiliz basınına göre; bir dönem Galatasaray'da oynayan ve ardından Portekiz Liga Sagres ekiplerinden Porto'ya transfer olan Alex Telles, önümüzdeki sezon Chelsea forması giyecek. Transfer için 45 milyon euro ödenecek, Galatasaray'ın kasasına 3 milyon 700 bin euro girecek

  • "Beşiktaş'ta çekindiğim bir oyuncu yok"

    Futbol, 12 Eylül 2017

    "Beşiktaş'ta çekindiğim bir oyuncu yok"

    Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ve futbolculardan Alex Telles, Beşiktaş maçının oynanacağı Dragao Stadı'nda basın toplantısı düzenledi

  • Chelsea'den Alex Telles'e dev teklif!

    Futbol, 30 Haziran 2017

    Chelsea'den Alex Telles'e dev teklif!

    İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, bir dönem Galatasaray'da oynayan Alex Telles'i transfer etmek istiyor

    'Şampiyonlar Ligi için geldim'

    Futbol, 05 Eylül 2016

    'Şampiyonlar Ligi için geldim'

    Galatasaray'ın sezon sonu Porto'ya sattığı Brezilyalı yıldız Alex Telles, yeni takımına Şampiyonlar Ligi için geldiğini açıkladı