KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Aytaç Özel

30 Mayıs 1978, Ankara, Elmadağ’da doğan Özel, İlköğrenimini burada, orta öğrenimini Hasanoğlan Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı.

1996 yılında Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne girdi.

Niğde’de, Ankara ve memleketi olan Elmadağ’ın tarih, kültür konuları üzere kapsamlı çalışmalarda bulundu. Daha öğrencilik yıllarında sosyal faaliyetlere başladı, yaptığı geniş katılımlı organizasyonlarla Niğde’de bulunan Ankaralıları bir araya getirerek yardımlaşma ve dayanışmalarını sağladı.

Dolu dolu geçen üniversite yıllarını 2002 yılında mezun olarak geride bıraktı. Aynı yıl Niğde’ye bağlı Nar Köyü İlköğretim Okulu’nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak göreve başladı.

2003 yılında görev yaptığı okula müdür olarak atandı. Başarlı çalışmalarını bu köyde de sürdürdü ve öğretmen, köylü işbirliğine girerek, kurdurduğu dernekler aracılığı ile göçlerle, sıla bağlarını koparmış köy ahalisini dayanışma ve yardımlaşmalarını gerçekleştirdi.

2005 yılından itibaren, Nar Köylüleriyle birlikte yoğun çalışmalar yürüterek “Narlıgöl Kültür, Turizm ve Sıla-i Rahim Festivali”ni bölge insanlarına kazandırdı. O köyde doğup pek çok şehre göç eden insanlarla birlikte on bin kişiye yakın bölge ahalisini bir araya getirdi ve açtığı kampanyalarla okulu ile birlikte köylünün ve havalisinin sosyal, ekonomik ve kültürel meselelerine somut çözümler üretmeyi başardı.

Narlıgöl ve Nar Vadisinin turizme kazandırılmasını sağladı.

2008-2010 yılları arası Ankara/Bala İlçesi Tuna İlköğretim Okulu Müd. Yrd. 2010-2012 yılları arası Bala Lisesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2012 yılında ata yurdu Elmadağ’a gelerek Gümüşpala İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevini üstlendi.

Meslek hayatı boyunca, öğrencilerinin daima büyük hedeflere doğru yürümeleri için çaba sarfetti.
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Elmadağ Belediye Başkan Adayı idi. Şimdi ise partisi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı gösterilmiştir.