KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Bülent Belen

07 Eylül 1956 tarihinde Tekirdağ İli Çorlu İlçesi Ulaş Beldesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Çorlu’da tamamladı.

1975-76 öğrenim yılında Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesini kazanarak Üniversite tahsiline başladı.

1976 yılında Bursa Milliyetçi Hareket Partisi İl Gençlik kolları kurucu yönetim kurulu üyeliği ile Ülkücü Hareketteki yöneticilik hayatı başlamış oldu. 1979 yılında Üniversiteyi bıraktı. Çorlu’ya döndü.

12 Eylül 1980 darbesinde Çorlu MHP ilçe yönetici olarak diğer yönetici arkadaşlarla göz altına alındı ve 15 günlük gözaltından sonra tutuklanarak 2 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye oldu, yargılandığı dava  23.08.1982 tarihinde İstanbul Sıkıyönetim Savcılığınca kovuşturmaya yer olmadığı kararı ile sonuçlandı.

12 Eylül darbesinden sonra siyasi yasakların kalkması ile Ülkücü hareketin siyasi alandaki temsilcisi olan Milliyetçi Çalışma Partisi’nin Tekirdağ il ve ilçelerinde teşkilatlanma faaliyetlerinde bulundu.

1987 Milletvekili Genel Seçimlerinde İl ve İlçelerde teşkilatı olmayan partimizin seçim çalışmalarını yürütmek için Çorlu’da bir seçim bürosu açarak Çorlu’da ikamet eden 1.sıra adayı merhum Necati Özen’le birlikte il merkezi ve ilçelerde seçim çalışmalarını arkadaşlarıyla birlikte yürüttü.

1991 yılındaki 3.Olağan Kurultayda Milliyetçi Çalışma Partisi Merkez Karar Kurulu Üyeliğine seçildi ve 2000 yılındaki 6.Olağan Kurultaya kadar  bu göreve devam etti. Bu kurultayda Merkez Yürütme Kurulu yedek üyeliğine seçildi. 1995 yılında 3.sıra 1999 yılında 3.sıra 2002 seçimlerine 2.sıradan  Tekirdağ ilinde MHP Milletvekili adayı oldu.

57.Hükümet zamanında Partisine ait Bakanlıkların Trakya genelinde faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme çalışmaları organize etti. Trakya’da çok etkin ve çok ortağı olan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifi ve Toprak Mahsülleri Ofisi Hasat dönemlerinde çiftçinin sıkıntılarının asgari seviyeye inmesi için mücadele etti. Trakya Birliğin 22 Ocakta 2011 de yapılan Genel Kurulunda Divan Başkanlığı yaptı.

İlçedeki Diyanet Vakfı şubesinin yönetim kurulu üyeliği ile Çorlu Eğitim Derneğinin başkanlığı görevini yürütmektedir. Halen Çorlu’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavir’lik ve Değişim Dershanesinin kurucu ortağı olarak mesleki ve ticari faaliyetlerime devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Belen, 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

Bülent Belen Haberleri

  • MHP MYK Üyesi Belen: "AK Parti telaş içinde"

    Gündem, 27 Mart 2015

    MHP MYK Üyesi Belen: "AK Parti telaş içinde"

    MHP MYK üyesi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, TBMM'de insanlık dışı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "AKP iktidardan gideceğini anladığı için TBMM'nin kapanacağı 5 Nisan'a kadar kendisi ve yandaşları için yararlı gördüğü kanunları alelacele çıkarma telaşında" dedi