KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Fatma Güldemet Sarı

Fatma Güldemet Sarı, 25 Haziran 1970 tarihinde Malatya'nın Darende ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sorna 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.’de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Aktif siyaset hayatına 2008 yılında Ak Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. sıra milletvekili adayı oldu.

2012–2014 yılları arasında Ak Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız devam etti.

25. ve 26. Dönemlerde Adana Milletvekili seçildi. 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirildi.

Fatma Güldemet Sarı, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Fatma Güldemet Sarı Haberleri