KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Harun Akın

1954 Bursa Orhangazi ilçesi Gölyaka Köyü doğumlu. Aslen Bosna göçmeni bir ailenin çocuğu.  İlkokulu köyünde, ortaokulu ve lise tahsilini Bursa merkezde yaptı. Yüksek tahsilini Bursa Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. Çalışarak geçirdiği tahsil hayatından sonra Bursa Atatürk Lisesi’nde bir süre öğretmenlik yaptı.  Devlet memurluğundan sonra siyasette de aktif görev alabilmek için ticarete atıldı. Halen Tekstil sektöründe çalışmakta.

Adalet Partisi Gençlik Kollarında başladığı siyasi hayatında sırasıyla; Doğru Yol Partisi Osmangazi İlçesi Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, DYP İl Başkan Yardımcılığı, 1999 yılında bir yıl ve 2004 - 2007 yıllarında 3 yıl DYP İl Başkanlığı yaptı.

2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde DYP Bursa 3. sıra Milletvekili Adayı oldu. DYP’nin Demokrat Parti olarak siyasi hayatına devam etmesiyle Süleyman Soylu’nun Genel Başkanlığı döneminde 2008-2009 yıllarında Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 12 Eylül 2010 referandumunda Süleyman Soylu ile beraber “evet” kampanyasında Türkiye’yi gezen ekipte aktif rol aldı.
Bursa’da evet kampanyası için STK ve kanaat önderlerine yönelik organizasyonlar yaptı. Bu sürecin hemen ardından Süleyman Soylu ile birlikte AK Parti’ye geçen ekipte yer aldı. Halen AK Parti Bursa Osmangazi İlçe ve İl Delegesi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  (SMMMO)  Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği( 2 dönem), Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Bursa Fan Klüp Başkan Yardımcılığı, Bursa Mehter Musikisi Yönetim Kurulu Üyeliği (Bur-Hoy) ve Bursa Bosna Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Harun Akın, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Harun Akın Haberleri