KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Hurşit Yıldırım

1974 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu Kırşehir’de, ortaöğretimini Yozgat/Yerköy İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mali Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi almıştır. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde memur olarak çalıştı. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Öğrencilik yıllarından itibaren Ensar Vakfı, Birlik Vakfı , Yozgat YEKDAV Vakfı, Milli Gençlik Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer aldı. İstanbul Yozgatlılar Derneği Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Çeşitli dönemlerde Çağrı ve Hukukun Üstünlüğü Platformu ile İstanbul Barosu seçimlerinde yönetim ve denetim kurulu üyelikleri için  adaylıkları bulunmaktadır. Kadıköy İnsan Hakları Kurul üyeliğide yapmış olan Av. Hurşit Yıldırım, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği(UHUB) üyesidir.

Refah Partisinde sandık başkanlığı ile siyasete adım atan Av.Hurşit Yıldırım sırasıyla; Kadıköy Seçim Kurulu Başkanlığı, Kadıköy Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı - Siirt Pervari SKM sorumlusu, Kadıköy Belediye Meclis Üyesi, Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Kadıköy İlçe Başkan Yardımcılığı -İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği -Anadolu Yakası Referandum Sorumlusu -Kadıköy Ana Kademe İlçe Başkanlığı -Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı -Kadıköy İlçe Başkanlığı (tekrar) görevlerde bulunmuştur.

Hukukçu olmasının yanı sıra edebiyata yatkınlığı olan Yıldırım’ın çok sayıda şiir, köşe yazısı ve mesleki makaleleri bulunmaktadır. Amatör futbol geçmişi bulunan Av. Hurşit Yıldırım, aynı zamanda voleybol ve yüzme spor dalları ile de ilgilenmektedir.

Babası emekli imam-hatip olan Hurşit Yıldırım avukat olan diğer iki kardeş ile beraber Kadıköy’de serbest avukatlık yapmakta olup , evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Hurşit Yıldırım Haberleri