KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

İsmet Fıçıcı

İsmet Fıçıcı, 1966 yılında Tekirdağ’ın Mahramlı köyünde dünyaya gelmiştir. Tekirdağ İnönü İlkokulunda eğitim hayatına başlayan Fıçıcı, İlkokulu okul 1. si olarak bitirirken, aynı yıl düzenlenen bilgi yarışmasında, Tekirdağ 1.si ve Türkiye 9.su olmuştur.

İlkokul döneminin ardından, Tekirdağ 50.Yıl Ortaokulunda eğitim hayatına devam etti. Ortaokulu da okul birincisi olarak bitirdi. TÜBİTAK’ın hazırladığı matematik yarışmasında Türkiye 2.si oldu. Daha sonra Bursa Işıklar Askeri Lisesinin sınavlarını kazanan İsmet Fıçıcı, spora olan ilgisi nedeni ile lisenin hentbol takımında yerini aldı. Lisenin ardından, Kara Harp Okulu Hukuk Bölümünü bitirerek Jandarma Teğmen olarak mezun oldu.

Daha sonra Tuzla Piyade okulunu, Jandarma Subay Okulunu, Eğridir Komando Okulunu, Foça Jandarma Komando Okulunu bitirerek ilk görev yeri olan Diyarbakır Silvan 10. Jandarma Eğitim Alayına tayin oldu.

Sırasıyla Ağrı, Hakkari Çukurca ve İstanbul Kartal jandarma komutanı olarak görev yaptıktan sonra istifa etti.

Önce Dershane, ardından İnşaat sektörüne girdi. 2009 yerel seçimlerinde MHP Çorlu Belediye Başkan Adayı, 2011 Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olan İsmet Fıçıcı, Almanca biliyor ve inşaat alanında faaliyet gösteren bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor .