KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Kadir Topbaş

Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı olan Altıparmak köyünde dünyaya geldi. Henüz 3 aylıkken İstanbul'a gelen Kadir Topbaş, eğitim hayatını Işık Lisesi, İstanbul İmam Hatip Lisesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamlayarak mezun oldu. Daha sonrasında doktora yapmak için İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" adlı tezini sunarak doktorasını yaptı.

Uzunca bir süre serbest mimar olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994-1998 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı ve bu süre boyunca belediyeye bağlı olan kasir, saray ve tarihi eserlerin restore edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda bulundu.

1996 yerel ara seçimlerinde Refah Partisi'nden Bakırköy Belediye Başkanlığı'na adaylığını koysa da, seçilemedi fakat 1999'daki seçimlerde Fazilet Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkanı olarak seçildi.

28 Mart 2004'te AK Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Kadir Topbaş, günümüzde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmakta, İstanbul'da birçok semtte eserler hazırlamıştır.

Kadir Topbaş Haberleri