KATEGORİLER

Mehmet Acar

Ünvan: Adana Yüreğir SP Belediye Başkan Adayı
Eğitim: Ortaokul/lise
Meslek: Yönetici

Adana Yüreğir Yerel Haberleri

Kamil Mehmet Acaroğlu

Ünvan: Bursa Büyükorhan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı
Eğitim: Ortaokul/lise
Meslek: Emekli

Bursa Büyükorhan Yerel Haberleri

  • 1980’lerden 10 unutulmaz fantastik komedi filmi

    Kültür-Sanat, 30 Mart 2024

    1980’lerden 10 unutulmaz fantastik komedi filmi

    ‘Hayalet Avcıları: Ürperti’ (Ghostbusters: Frozen Empire) filminin gösterime girdiği hafta, 1980’li yıllara damgasını vuran ve bugün bile hâlâ seyredilen fantastik komedi filmlerini hatırladık. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın seçkisi...

  • Kendinizi iyi hissettirecek 20 film

    Kültür-Sanat, 23 Mart 2024

    Kendinizi iyi hissettirecek 20 film

    Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar, evde sinema keyfi yaşamak isteyenler için dijital platformlardan 20 film seçti. Filmlerin ortak özelliği, karanlık ve kasvetten uzak, eğlenceli, komik, duygusal ve nitelikli olmaları…

  • Oscar’ı kim alır?

    Kültür-Sanat, 10 Mart 2024

    Oscar’ı kim alır?

    2024 Oscar ödülleri, bu akşam gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak. 13 dalda Oscar adayı olan ‘Oppenheimer’ film, yönetmen ve oyuncu kategorileri dahil gecenin favorilerinden biri. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar, öne çıkan 10 kategoride kimlerin kazanabileceğini yazdı.

    Romandan filme bilimkurgu uyarlamaları

    Kültür-Sanat, 02 Mart 2024

    Romandan filme bilimkurgu uyarlamaları

    ‘Dune’ filminin gösterime girdiği hafta, bilimkurgu romanlarından yapılan en iyi film uyarlamalarını bir araya getirdik. Senaryosu yazıldıktan sonra romanlaştırılan filmlerin yer almadığı listemize sadece basılmış kitaplardan yapılan uyarlamaları dahil ettik. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın seçkisi.

  • Türkiye gişelerinde en başarılı 10 dönem filmi

    Kültür-Sanat, 17 Şubat 2024

    Türkiye gişelerinde en başarılı 10 dönem filmi

    İşgal İstanbul’undaki direniş günlerini anlatan ‘Zaferin Rengi’nin gösterime girdiği hafta dönem filmlerinin Türkiye gişelerinde ne ölçüde başarılı olduğuna baktık. İşte Boxoffice Türkiye verilerine göre en çok seyirci toplayan 10 dönem filmi. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı.

  • Ödül kazanan 10 okul filmi

    Kültür-Sanat, 10 Şubat 2024

    Ödül kazanan 10 okul filmi

    İlker Çatak’ın En İyi Uluslararası Film kategorisinde Almanya adına Oscar adayı olan ‘Öğretmenler Odası’nın gösterimde olduğu şu günlerde önemli ödüller kazanan okul filmlerinden bir seçki hazırladık.

  • Gişede başarılı 10 müzisyen biyografisi

    Kültür-Sanat, 03 Şubat 2024

    Gişede başarılı 10 müzisyen biyografisi

    ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’nın gündemde olduğu şu günlerde gişelerde en yüksek hasılat getiren 10 müzisyen biyografisini bir araya getirdik. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı.

    Kadınların başrolde olduğu 15 komedi filmi

    Kültür-Sanat, 20 Ocak 2024

    Kadınların başrolde olduğu 15 komedi filmi

    Gupse Özay’ın yazdığı ve başrolünde oynadığı ‘Lohusa’ gösterime girdi. Biz de yabancı filmler üzerinden giderek kadın karakterlerin başrolde olduğu unutulmaz komedileri bir araya getirdik. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın seçkisi.

    2023’ün en çok hasılat getiren 10 korku filmi

    Kültür-Sanat, 14 Ocak 2024

    2023’ün en çok hasılat getiren 10 korku filmi

    Her yıl yüzlerce korku filmi gösterime giriyor ama içlerinden çok azı gişelerde en çok hasılat getiren yapımlar arasına girebiliyor. İşte geride bıraktığımız 2023 yılının en çok hasılat getiren 10 korku filmi. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı.

  • Siyasi liderler üzerine 10 unutulmaz film

    Kültür-Sanat, 06 Ocak 2024

    Siyasi liderler üzerine 10 unutulmaz film

    ‘Atatürk 1881 – 1919’ filminin ikinci bölümünün gösterime girdiği hafta siyasi liderler üzerine çekilmiş filmleri hatırladık. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın seçkisi.

  • 2023’ün en iyi 20 filmi

    Kültür-Sanat, 30 Aralık 2023

    2023’ün en iyi 20 filmi

    2023’ün sonuna geldiğimiz şu günlerde geçtiğimiz yıl Türkiye’de sinema salonlarında ve çevrimiçi platformlarda gösterime giren en iyi filmleri bir araya getirdik. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’a göre -alfabetik sıralamayla- yılın en iyi 20 filmi...

  • Türkiye’de son 10 yılın gişe şampiyonları

    Kültür-Sanat, 24 Aralık 2023

    Türkiye’de son 10 yılın gişe şampiyonları

    2023’ün sonlarına geldiğimiz şu günlerde Boxoffice Türkiye’de 2014’den bu yana yıl bazında en çok seyredilen filmlere baktık ve türler farklı olmasına rağmen yerli yapımların son 10 yıldaki egemenliğini bir kez daha gördük. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı...

    En iyi film Oscar’ının en güçlü adayları

    Kültür-Sanat, 10 Aralık 2023

    En iyi film Oscar’ının en güçlü adayları

    Akademi Ödülleri, 10 Mart 2024 tarihinde verilecek. Adaylar ise 23 Ocak’ta açıklanacak. Favoriler ise çoktan belirlendi. İşte en iyi film adayının en güçlü adayları. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı.

    En çok seyirci toplayan yerli komedi filmleri

    Kültür-Sanat, 03 Aralık 2023

    En çok seyirci toplayan yerli komedi filmleri

    ‘Ölümlü Dünya 2’nin gösterime girdiği hafta, Türkiye’deki sinema salonlarında en çok seyirci toplayan 10 yerli komedi filmini bir araya getirdik. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı...

  • Türkiye'de en başarılı 10 Marvel filmi

    Kültür-Sanat, 18 Kasım 2023

    Türkiye'de en başarılı 10 Marvel filmi

    ‘The Marvels’ın gösterimde olduğu şu günlerde Türkiye gişelerinde en başarılı 10 Marvel filmini bir araya getirdik. Boxoffice Türkiye’deki verilere baktığımızda yıllar geçtikçe Marvel filmlerinin daha çok ilgi gördüğünü gözlemliyoruz. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı.

  • 100 yılın Cumhuriyet ve Millî Mücadele filmleri

    Kültür-Sanat, 28 Ekim 2023

    100 yılın Cumhuriyet ve Millî Mücadele filmleri

    Cumhuriyet’in 100. Yılını coşkuyla kutladığımız şu günlerde Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar, Millî Mücadele, Cumhuriyet ve Atatürk’ü konu alan filmler ile dizilerden bir seçki hazırladı. Seçkideki filmler 2023 yapımı ‘Son Akşam Yemeği’ ile başlayıp 1923 tarihli ‘Ateşten Günler’e kadar uzanıyor

  • Gişelerde en başarılı 10 video oyunu uyarlaması

    Kültür-Sanat, 04 Kasım 2023

    Gişelerde en başarılı 10 video oyunu uyarlaması

    Popüler video oyunu uyarlaması ‘Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece’nin (Five Nights at Freddy's) gösterime girdiği hafta, gişelerde en başarılı 10 video oyun uyarlamasını sıraladık. Habertürk film eleştirmeni Mehmet Açar’ın yazısı.

    Martin Scorsese’nin en iyi 10 filmi

    Kültür-Sanat, 22 Ekim 2023

    Martin Scorsese’nin en iyi 10 filmi

    ‘Dolunay Katilleri’nin (Killers of the Flower Moon) gösterime girdiği şu günlerde, 81 yaşındaki Amerikalı usta yönetmen Martin Scorsese, tüm dünyada sinemaseverlerin ve hayranlarının gündeminde. Habertürk sinema yazarı Mehmet Açar’a göre işte Scorsese’nin en iyi 10 filmi.