KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mehmet Ali Arslan

Mehmet Ali Arslan 24.12.1978 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde, ev hanımı ve işçi emeklisi olan bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Aslen Ceyhan’ın Kuzucak (Yassıca) köyünden olan Arslan'ın Ailesi Balkan Türklerinden olup; Bulgaristan’ın Deliorman Bölgesinde “Tanrı Dağı Türkmenleri”nin meskûn bulunduğu Rusçuk şehrindendir.

1984 yılında Ceyhan Sakarya İlköğretim Okulu’nda başlayan öğrenim hayatı 2.sınıftan itibaren Gazi İlköğretim Okulu’nda devam etmiş, ve ilköğrenimimi bu okulda tamamlamıştır. 1993 yılında lise öğrenimime Ceyhan Lisesi’nde başlayarak 1996 yılında aynı okuldan mezun olmuştur.

1998 yılında İnönü Üniversitesi,”İklimlendirme ve Soğutma” ön lisans programında başlayan üniversite hayatı, 2000 yılında yine aynı üniversitenin pazarlama ön lisans programıyla devam etti. 2001 yılında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü kazanarak, 2006 yılında “Türkata Türkçesinin Gramer Unsurları” adlı diploma tezi ile mezun olmuştur. Aynı Üniversitede bir yıl Kazak Türkçesi ve Rus Dili hazırlık eğitimi almış olan Arslan, Yesevi Kulübü ve Genç Orkuncular Kulübü’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2009 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çağdaş Türk Lehçeleri bölümünde yüksek lisans tahsilime başladı, tez aşamasındayken işlerinin yoğunluğundan dolayı bırakmak zorunda kaldı. 1992 yılında ortaokul öğrencisiyken tanıştığı Ülkü Ocakları’nda Ceyhan Lisesi Okul Başkanlığı ve Ortaöğretim Masası Başkanlığı ile birlikte üniversite teşkilatlarında çeşitli görevler aldı.

22 Haziran 2008 yılından 25.04.2013'e kadar Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığı görevini sürdüren Arslan, beş yıl kadar bu görevi yürüttükten sonra 25.04.2013 tarihinde Adana Ülkü Ocakları Başkanı olarak atanmış ve 11.09.2014 tarihine kadar bu görevi yürütmüştür.

2008 yılında Kırgızistan’ın Oş Eyaleti’nin Karasu ilçesinin Aktaş Köyünde meskûn bulunan Türkata Türklerinden (Fergana Türkleri) Şahida Umarova ile evlenen Arslan, Ayhanım Filiz (5) ve Almıla İldeniz (2 yaşında) adında iki kız çocuğu babasıdır.

1 Kasım 2015'te yapılacak 26.Dönem Milletvekili seçimlerinde Adana MHP listesinden aday gösterilmiştir.