KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Oğuzkan Güzel

1971 yılında Kahramanmaraş merkez Tekke mahallesinde doğdu. Ailesinin Kale dibine taşınması ile ilköğretimini Kahramanmaraş Merkez Albayrak İlkokulu ve Kahramanmaraş Ortaokulu’nda tamamlamıştır. 1984 yılında başarı gösterdiği Askeri Lise sınavları sonrasında lise eğitimini Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde Fransızca eğitim görmek suretiyle 1988 yılında tamamlamıştır. Kara Harp Okulu’nda geçen bir yıllık eğitimi sonrasında üniversite sınavları sonucu 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmiş ve 1994 yılında mezun olmuştur.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü bünyesinde verilen bir yıllık sertifika programlarına katılmış ve 1995 yılında Avrupa Birliği Hukuku sertifikası, 1999 yılında da Ticaret Hukuku sertifikası almıştır. 1999 yılında Rekabet Kurumu tarafından gönderildiği College of Europe, Brugges (Avrupa Koleji)’den AB Rekabet Hukuku sertifikası almıştır.

2001 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Toplulukları (Hukuk) ABD’dan Yüksek Lisans derecesi almıştır. 2004 yılında, çalışma hayatında devlet bursu ile gittiği Amerika Birleşik Devletleri, University of Minnesota Law Scholl’dan Amerikan Hukuku Yüksek Lisans derecesi (LL.M) almıştır.
2007 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku (İdare Hukuku) ABD’dan, “Bağımsız İdari Otoritelerde İdari Usul ve Yargısal Denetimi” konulu tezi ile Doktora derecesi almıştır.
Rekabet Kurumu yayınlarından; “Rekabet Hukuku’nda Teşebbüs ve Teşebbüs Birlikleri” ve “Rekabet Hukuku Kurallarının Bankacılık Sektöründe Uygulanması” isimli yayınlanmış iki adet kitabı bulunmaktadır. Çeşitli konferans ve panellerde konuşmacı olarak bulunmuş, çeşitli makaleler yayınlamış ve TOBB ETU Hukuk Fakültesi’nde Elektronik Haberleşme Hukuku dersi vermiştir.

1995 yılında Ankara Barosu’nda avukatlık stajını tamamlamıştır. Aynı yıl açılan sınavlar sonrası T.Emlak Bankası A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olarak çalışma hayatına başlamıştır. 1998-2008 yılları arasında yine sınavla geçiş yaptığı Rekabet Kurumu’nda Rekabet Uzman Yardımcısı ve Rekabet Uzmanı olarak görev yapmıştır.

2008-2009 yılları arasında İstanbul’da bir hukuk bürosunda avukat olarak çalışmıştır. Oğuzkan GÜZEL, 1 Haziran 2009 tarihinden itibaren Türk Telekom A.Ş.’de Regülasyon ve Rekabet Hukuku Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Rekabet Kurumu bünyesinde OECD temsilciliği görevlerinde de bulunmuş olan Oğuzkan GÜZEL, 2009 yılından bu yana, ICC (International Chamber of Commerce- Uluslar arası Ticaret Odaları Birliği) Dijital Ekonomi çalışma grubunda, TOBB bünyesinde yer alan ICC Türkiye temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

Ankara Hukuk eğitimi boyunca Türk Demokrasi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Demokrasi Kuşağı gençlik örgütlenmesinde Ankara Hukuk sorumlusu olarak görev yapmıştır. Bu dönemde 50 kişilik bir hukuk öğrenci ekibi ile hazırladıkları “Anayasa değişikliği raporu”’nun koordinasyonunu yapmış ve Demokrasi Kurultayı’nda sunmuştur.

Aynı dönemde Demokrasi kuşağı dergisinde yazarlık yapmış ve “İnsan hakları, Milliyetçilik, Türkiye” ve “Adriyatik-Çin Seddi hattında Kuzey Kafkasya” isimli makaleleri Demokrasi Kuşağı dergisinde yayınlanmıştır.

Çalışma hayatı döneminde Rekabet Uzmanları Derneği’nin kuruluşunda bulunmuş, bir dönemde başkanlığını yürütmüştür, halen de üyesi bulunmaktadır. Ayrıca, Rekabet Derneği’nin, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin ve Kahramanmaraş Dağıstanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de üyesidir.

2010 yılından bu yana Ak Parti üyesi. 2011 milletvekili seçimlerinde Kahramanmaraş’tan aday adayı oldu. Haziran 2012 tarihinde Ak Parti Ankara İl Yönetimine Demokrasi ve Hakem Kurulu üyesi olarak girdi. Demokrasi ve Hakem Kurulu başkanı olarak görev yaptı.

2014 Mahalli seçimlerinde hukukçu olarak Haymana seçim bölgesinde görev yaptı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hukukçu olarak Elmadağ seçim bölgesinde görev yaptı.

Nisan 2014 - Temmuz 2014 döneminde Ankara İl Yönetiminin istifası sonrası, yeni yönetim atanana değin Ankara İl Başkan Vekili olarak görev yaptı. Ak parti Ankara 5.Olağan İl kongresine değin görevde kalarak yönetimde devamlılığa katkıda bulundu.


İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Oğuzkan Güzel, evli ve 2 çocuk babasıdır.