KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Orhan Ölmez

Orhan Ölmez, 1 Mayıs 1978'de Antalya'nın Manavgat ilçesinde doğdu. Eğitim hayatını ailesinin tayinleri nedeniyle çeşitli anadolu şehirlerinde geçirdi.

Henüz 10 yaşındayken babasını kaybetmesiyle annesi ve kız kardeşiyle birlikte Manisa'nın Turgutlu ilçesine taşınmış, lise ve üniversite eğitimlerini İzmir şehrinde tamamlamıştır.

Küçük yaşlarda babasının kendisine hediye ettiği bağlama ile türküler öğrenmiş ve müzik hayatına giriş yapmıştır. Çeşitli mekanlarda bağlaması ile birlikte sahneler almış; lise yıllarında bağlamanın yanında ek olarak gitar, ud, buzuki, kabak kemane ve bu tarz çalgı aletleriyle profesyonel anlamda icra etmiştir.

1995-2000 yılları arasında okuduğu Ege Üniversitesi'ni bitirmesiyle TRT İzmir Radyosu ve Türk Halk Müziği Korosu'nda bağlama çalmıştır. Kullandığı enstrüman başarılarından ayrı olarak kendine özgü besteleriyle de birçok kişi tarafından beğenilmiştir.

Mayıs 2003'te ilk albümü olan Su Misali ile uzun süre konuşulan bir başarıyı yakalamıştır. Birçok sanatçının dikkatini çekmiş ve 2007 yılında çıkardığı Damla Damla albümü ile de klasikleşme yolundaki görevini başarıyla tamamlamıştır.

2006'da Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Fantezi Müzik Erkek Sanatçı ödülü kazanmış ve aralarında Cengiz Kurtoğlu, Alişan, Özcan Deniz ve Nuray Hafiftaş gibi isimlere söz ve beste vermiştir.

2006'da Kral TV ekranlarında "Orhan Ölmez'le" adlı programla ramazan ayı boyunca canlı yayın yapmış ve sunuculuk başarısı yakalamıştır. Ardından 2008-2009'da TRT'de "Orhan Ölmez'le Gecenin Sesi" programı yapmış, TRT Müzik kanalında "Orhan Ölmez'le Su Misali" programı ile beğeni toplamıştır.

2011'de Bilmece isimli şarkısıyla büyük bir çıkış yapmış ve uzun süren aradan sonra bir albümle sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Çeşitli festivaller, kısa filmler ve albüm çalışmalarına da hız kesmeden devam etmiştir.

Yurt içinde ve yurt dışında verdiği konserlerlerde yoğun ilgiyle karşılaşmış, yurt dışındaki müzisyenlerde farklı müzik çalışmalarına imza atmıştır.

2006 yılından günümüze kadar yüzlerce konser, yüzlerce canlı yayın ve canlı performanslarla alanında marka haline gelen isimleri konuk olarak ağırlamıştır.

2014'te türkülerle dolu olan "Orhan Ölmez - Türkü" albümünü piyasaya sürmüş, 2 CD ve 21 eserden oluşan bu albümüyle de gönülleri fethetmiştir.

Orhan Ölmez Haberleri

  • Orhan Ölmez kimdir?

    Biyografi, 19 Haziran 2021

    Orhan Ölmez kimdir?

    Orhan Ölmez kimdir? Soruları İbo Show'un programına konuk olarak katılmasının ardından merak konusu oldu. Fantezi müziğin başarılı isimlerinden biri olan Orhan Ölmez hakkında merak edilenler haberimizde...

  • Orhan Ölmez kimdir?

    Magazin, 13 Mart 2019

    Orhan Ölmez kimdir?

    Orhan Ölmez kimdir? Şu sıralar magazin gündeminde en çok aranılan isimlerden biri oldu. Bunun sebebi ise sanatçı Orhan Ölmez'in Hadise ile aşk yaşadığı iddia edildi. İşte Orhan Ölmez hakkında detaylar...

  • Sessizliğini üçlemeyle bozdu

    Fiskos, 04 Mayıs 2018

    Sessizliğini üçlemeyle bozdu

    Romantik şarkılarıyla tanınan Orhan Ölmez, uzun süren sessizliğini 3 şarkıyla bozdu. Ölmez, ‘Gel Ne Olur’ şarkısına klip çekti

    "Bu çukurun içine seni atacağız"

    Fiskos, 05 Aralık 2016

    "Bu çukurun içine seni atacağız"

    Ünlü sanatçı Orhan Ölmez dün akşam yaşanan tartışmanın ardından bıçaklandı

    Ünlü oyuncu ölümden döndü!

    H. Bunu Konuşuyor, 03 Aralık 2014

    Ünlü oyuncu ölümden döndü!

    Orhan Ölmez'in konser provası sırasında üzerine kolon düştü