KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Özlem Zengin

1969 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika’da yaşadı. Türkiye’ ye döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. 1998-2001 yılları arasında Kanal 7’ de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği  “HAYATIN İÇİNDEN” adlı televizyon programını hazırladı. Aynı yıl serbest avukatlık yapmaya başlayan Zengin mesleğini aktif olarak sürdürmektedir.

2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı.

2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi alanında ’Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. Bu arada Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

12 Mayıs 2012 ‘de, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’ nde AK PARTİ İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’ na seçildi ve 14 Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına da devam eden Av. Özlem ZENGİN İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi “İKAMER” in kurucularındandır. Beyaz El Dayanışma Derneği kurucu üyesi,  Kadın ve Demokrasi Derneği “KADEM”  kurucu üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir. Medya alanında çalışmalarına devam etmekte ve ÜLKE TV de Türkiye ve dünya gündeminin özellikle kadınların bakış açısından değerlendirildiği “İNCE FİKİR” programını hazırlamakta ve sunmaktadır.

İyi derecede İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir.

Özlem Zengin Haberleri

  • "Togg'u da soğanı da önemsiyorum"

    Gündem, 02 Mayıs 2023

    "Togg'u da soğanı da önemsiyorum"

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den Habertürk'te Kübra Par'a açıklamalar. Zengin, "Kimin oy verip, kimin oy vermeyeceğini anlayacak kadar siyasetin içerisindeyiz. Hangi partiye oy vermeniz aynı zamanda kimliğinizin parçası. Mesele soğanın ötesinde kendisinin, kimliğiyle, hayata bakışıyla konumlandırdığı yerler var. Soğanı da Togg'u da önemseyenlerdenim" ifadelerini kullandı

  • Özlem Zengin'e yönelik hakarette iddianame düzenlendi

    Gündem, 19 Mart 2021

    Özlem Zengin'e yönelik hakarette iddianame düzenlendi

    Cumhurbaşkanına ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan avukat Mert Yaşar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede Yaşar hakkında toplam 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapsi talep edildi

  • Özlem Zengin'e yönelik hakarette tutuklama

    Gündem, 23 Şubat 2021

    Özlem Zengin'e yönelik hakarette tutuklama

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik hakaret içerikli paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli Mert Yaşar'ın, sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmasına karar verildi.

    Zengin'e hakaret eden şüpheli gözaltına alındı

    Gündem, 22 Şubat 2021

    Zengin'e hakaret eden şüpheli gözaltına alındı

    Adalet Bakanlığı, AK Partili Zengine yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle avukat ve arabulucu Mert Yaşar hakkında disiplin soruşturması başlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Zengin de yaptığı açıklamada, "AK Parti Grup Başkanvekili olarak, bir kadın olarak çok sistematik bir saldırıya uğruyorum. Bu, yaklaşık iki aydır devam ediyor" ifadelerini kullandı. Akşam saatlerinde ise şüpheli Mert Yaşar gözaltına alındı.

    Özlem Zengin'e hakarete soruşturma

    Gündem, 22 Şubat 2021

    Özlem Zengin'e hakarete soruşturma

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sosyal paylaşım sitesinde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e ilişkin sözleri nedeniyle Mert Yaşar isimli kullanıcı hakkında resen soruşturma başlattı.

  • Özlem Zengin'in açıklaması yanlış aktarıldı, T24 özür diledi

    Gündem, 08 Aralık 2020

    Özlem Zengin'in açıklaması yanlış aktarıldı, T24 özür diledi

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in kadınların seçme ve seçilme hakkı ile ilgili sözleri "Türkiye'de kadınlar seçilme hakkına 2013'te Cumhurbaşkanımız sayesinde kavuştu" şeklinde aktarılınca tartışma başladı. Zengin'in başörtülü kadınların seçilme hakkından söz ettiği anlaşılınca T24 özür diledi

  • AK Parti'den infaz düzenlemesi mesajı!

    Gündem, 10 Nisan 2020

    AK Parti'den infaz düzenlemesi mesajı!

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te görüşmeleri devam eden infaz düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Zengin, "MHP grubuyla birlikte biz hafta sonu da çalışmaya karar verdik" dedi. Zengin düzenlemeye ilişkin olarak, "Toplum vicdanını yaralayan hiçbir suçla alakalı biz infaz indirimi getirmiyoruz. Bu manada insanların kalben müsterih olmalarını rica ediyorum. Özellikle kadınlar rahat olsunlar. Kadınların tüm hak ve hukuku başta biz kadın milletvekillerine emanettir. Onların rahatsız olacağı hiçbir şey bu Meclisten çıkamaz" diye konuştu

  • Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: 'Evet' çıkarsa önce iki madde yürürlüğe girecek

    Gündem, 14 Mart 2017

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: 'Evet' çıkarsa önce iki madde yürürlüğe girecek

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, KADEM'de yaptığı konuşmada referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Zengin "Türkiye'de hiç olmayacak şey eyalet sistemidir" dedi