KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Öznur Çalık

Öznur Çalık, 1 Ocak 1965 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Çalık, Yüksek Lisansını ise Sosyal Politikalar üzerine yaptı.

Aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal konularda çeşitli çalışmalar yürüten Çalık, bu alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi.

Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer alan Çalık, 2003 yılında partisinin ilk Olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yapan Çalık, bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014 tarihinde ise AK Parti Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yaptı. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYK'sında Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirildi.

Evli ve iki çocuk annesi olan Çalık, İngilizce bilmektedir.

Öznur Çalık Haberleri