KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Raul Meireles

17 Mart 1983 Portekiz doğumlu Raul Meireles, futbola 2001 yılında Portekiz kulüplerinden Boavista'da başladı ve çok geçmeden Portekiz alt ligi olan Liga de Honra takımlarından, Desportivo das Aves'e kiralandı. İki sene boyunca Desportivo das Aves'de mücadele ettikten sonra tekrar Boavistaya döndü. Burada çok iyi bir performans sergileyen Meireles, Portonun dikkatini çekmiş ve sonraki sezon Porto tarafından satın alınmıştır.

İki sene boyunca Porto'da pek forma şansı bulamayan Raul, sonraki sezonlarda takımın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. 2010 yılında Premier League takımlarından Liverpool'a transfer oldu ve o sene Premier League'in yılın futbolcusu ödülü kazandı. 1 sene sonra Chelsea tarafından transfer edilen Raul Meireles, burada daha ilk sezonunda FA Cup ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştır.

2012-2013 sezonunda Fenerbahçenin takibine giren yıldız orta saha oyuncusu, kendisini Fenerbahçeye bağlayan dört yıllık sözleşme imzalamıştır.

2013 yılından bu yana Fenerbahçe'de forma giyen ve sözleşmesi bitip serbest kalan Portekizli futbolcu, aynı zamanda Portekiz Milli Takımında da orta saha mevki'nde görev almaktadır.

Raul Meireles Haberleri