KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Şebnem Hassanisoughi

Şebnem Hassanisoughi, 7 Aralık 1985 tarihinde dünyaya geldi. İran'lı baba ve Türk anne'nin kızı olan Hassanisoughi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Programı eğitimleri almıştır.

Hassanisoughi, 2008 yılında yayınlanan "Dantel" adlı dizide (Genç Maya), 2010'da yayın hayatına başlayan "Kılıç Günü" dizisinde (Melek), 2011'de yönetmenliğini Cemal Şan'ın üstlendiği "Firar" adlı dizide (Asude), 2012'de yayına başlayan "Kayıp Şehir" adlı dram, aile dizisinde (Zeynep), 2013-2014 yıllarında ekranlara gelen "Tatar Ramazan" dizisinde (Güzide) karakterini canlandırdıktan sonra "Bana Artık Hicran De" adlı dizide (Lale) karakterine hayat vermiştir.

Şebnem Hassanisoughi, beyaz perdede ilk olarak 2011 yılında yönetmenliğini Çiğdem Vitrinel'in üstlendiği "Geriye Kalan" adlı sinema filmiyle başladı. Ardından 2013 yılında "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915" ve 2015 yılında "Bulantı" adlı sinema filminde oynamıştır.

2012 yılında (Sevda) karakterini canlandırdığı "Geriye Kalan" adlı sinema filminde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görülmüştür.

Güzelliği ve oyunculuğuyla dikkatleri üzerine toplayan Şebnem Hassanisoughi son olarak 2015 yılında yayın hayatına başlayan başrollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar'ın paylaştığı Poyraz Karayel dizisinde (Begüm) karakterini canlandırmaktadır.

Şebnem Hassanisoughi Haberleri