KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Suat Ögel

1976 yılında Sarıkamış ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sarıkamış’ta tamamladı. 1995 yılında bir bakkal dükkanı ile ticaret hayatına atıldı. 1997 yılında ticari faaliyetlerini genişleterek otomotiv lastikleri satışına başladı. 1988 yılında Kars ilinin Kağızman ilçesinde otomotiv lastiklerinin ticaretini yaptığı üçüncü şubeyi açtı. 2001 yılında Kars ve Ardahan ilerinde yeni şubeler açtı.

2002 yılında gerçek mükellefiyetle başladığı ticari girişimlerini kurumsallaştırmak açısından (ÖGEL KARDEŞLER OTOMOTİV İNŞAAT TURİZM GIDA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ)’ni kurdu. Bütün ticari faaliyetlerini bu şirket çatısı altına topladı. 2005 yılında eksikliğini hissettiği BOSCH markası elektronik ev aletlerinin satış mağazasını Kars ili Sarıkamış ilçesinde açtı. 2007 yılında Kars Ardahan illerinin Ülker Gıda Distribütörlüğünü yapmaya başladı. 2010 yılında tarım aletleri satışıyla köylüye destek verdi ve ihtiyaçlarını giderdi. Ayrıca Kars ilinde BOSCH ürünlerinin satıldığı yeni bir mağaza açtı.

2011 yılında yeni şubeler açarak Erzurum ilinde PETLAS lastikleri (Kars-Ardahan-Iğdır-Erzurum) distribütörlüğünü HANKOOK lastikleri ithalatçı bayiliği, Michelin, Cantinantal, lastikleri bayiliği, Pireli lastikleri (Kars Ardahan Erzurum) bayiliklerini aldı. 2012 yılında BP Castrol madeni yağları )(Kars Ardahan Erzurum Ercincan Iğdır) bölge bayiliğini yaparak Erzurum ilinde 3 adet satış ve servis mağazası açtı. Kars ilinde 2 adet satış ve servis mağazası açtı. Hergeçen gün büyüyen, güçlenen şirketin 14 şubesi ve 82 çalışanı ile faaliyetine büyük bir titizlikle devam etmekte.

Kars İli Sarıkamış İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetiminde 7 yıl görev yaptı. 2009 yılında aynı partinin ilçe başkanı iken istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. 2014 yılı yerel seçimlerinde Sarıkamış ilçesinde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Başka arkadaşına nasip olan adaylık süresinde hep birlikte çalışarak başarılı bir seçim geçirerek belediye başkanlığının kazanılmasında önemli rol oynadı. Halen AK Parti il delegesi ve üyesi olarak siyasi hayatına devam etmekte.

Kars MÜSİAD üyeliği, Erzurum (TÜMSİAD) üyeliği ve yetkili organlarında görev aldı.

Orta derece İngilizce bilen Ögel, evli ve iki kız çocuk babasıdır.