KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Yakup Akın

1969 yılında Samsun'da dünyaya gelen Yakup Akın, ilk, orta ve lise öğrenimini Samsun' da tamamladı.

Yüksek öğrenimine, İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile başlayan Akın, 1989-1993 yılları arası İstanbul Ülkü Ocaklarında ve Marmara Üniversitesi okul başkanlığındaki görev ve konumlarını yönetmiştir.

1994 yılında askerlik hizmetini Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yedek subay olarak tamamladı. Akın, askerlik sonrası İngiltere Roosevelt Üniversitesinde Siyasal Reklamcılık alanında yüksek lisans programına devam etti.

Her iki üniversite’den de başarılı bir şekilde mezun olan Yakup Akın, INSTİTUT BBF (Aile yönetimi Eğitimi) SCHÖLL AG (Okul ve Toplum Sağlığı Yönetimi) ve EUROSERTT (Avrupa Birliği Meslek Standartlarına Uygunluk) programlarından da başarılı bir şekilde mezun oldu.

Akın, Türkiye’de bu program ve lisansları alarak Adalet Bakanlığının projeleri kapsamındaki Aile Danışmanlığı Mesleğinin sertifikalarını verebilen bir şirket kurmuştur.

Yakup Akının, İstanbul ve Ankara’da Medya Satın Alma ve Reklam Ajansı hizmetleri veren şirketleri bulunmaktadır. Yönetim ve organizasyon dalında öğrenim hayatına devam etmektedir.

2011 yıllında yapılan Uluslararası 40 Altın Adam, 40 Altın Proje yarışmasında, Termal turizmin ekonomiye katkıları en İyi Doğal ve organik yaşam alanları dalında Türkiye’yi temsilen 1. birincilik ödülü aldı.