KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Yaşar Karayel

1 Mart 1950 Yılında Kayseri ili Tomarza ilçesi Akdere Köyünde doğdu. İlkokulu Alakuşak İlkokulu'nda, Ortaokul ve Lise öğrenimini Kayseri Sümer Lisesi'nde tamamladı.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi işletme bölümünden 1976-1977 öğrenim döneminde mezun oldu.

Üniversite yıllarında Fakülte Öğrenci Dernek Başkanlığı ve Milli Türk Talebe Birliğinde (MTTB) öğrenci işleri Müdürlüğü, Basın Yayın Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Üyeliği, Teşkilatlardan sorumlu icra Konseyi Başkanlığı, Milli Gençlik Dergisi Yöneticiliği yaptı.

Memurluk hayatına İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 1976 yılında başladı.

1977-1981 yıllarında Fatih Vakıflar Yüksek Öğrenci Yurdunda Müdürlük, Vakıf Gureba Hastanesi Yönetim Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1996-1997 yıllarında Kültür Bakanlığı İstanbul İl Kültür Müdürlüğü,
1997-1998 yıllarında Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı,
1998-2003 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı
2003 yıllında Başbakan Başmüşaviri olarak görev yaptı.

Son olarak 2003-2007 yıllarında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunurken Milletvekilliği adaylığı için bu görevden ayrıldı.

Sosyal faaliyetleri arasında Birlik Vakfı Kurucular Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği, Birlik Vakfı İstanbul Şube Başkanlığı, Fatih Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Üyeliği, Kayseri Tomarzalılar Vakfı Kurucu Başkanlığı, Türkiye Kızılay Derneği Denetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

Türkiye Mühendisler Birliği onur kurulu üyesi.

Türk Parlamenterler Birliği üyesi ve 16. dönem Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde 23. dönem Kayseri Milletvekili seçilerek Parlamentoya girdi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde 24. dönem Kayseri Milletvekili olarak seçildi.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonunda 28 Şubat Alt Komisyon başkanlığı görevini yürüttü. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmaktadır.

Karayel, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yaşar Karayel Haberleri